• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Cherry našla domov


bígl, fena, 6 let, KASTROVANÁ, č. mikročipu 900182000024417

Cherry je milá aktivní fenka, která se venku ráda proběhne, ale doma je klidná a vděčná za společnost. S pejsky i dětmi je kamarádka. Po autonehodě, kterou před pár lety prodělala, moc nedošlapuje na jednu zadní nohu, ale v pohybu ji to vůbec neomezuje. Také trpí inkontinencí, která je ale pomocí prášků dobře zvládnutá, a je jen potřeba občas vyprat pelíšek. Cherry si v depozitu neskutečně užívá zahrady, a proto pro ni preferujeme nový domov v domku se zahradou. Také samotu v přítomnosti ostatních psů zvládá zcela bez problémů.

Více fotografií naleznete zde.

28. 3. 2017 - Cherry dnes odjela do nového domova k Benátkám nad Jizerou, kde bude mít stále nějaké ruce na mazlení a bude si užívat i zahradu, kterou tak miluje.

14. 3. 2017 - Cherry se bohužel vrací zpět k nám. Rodina, co si ji vzala, se nedomluvila s majitelem bytu, kde bydlí, a ten tam žádného psa nechce.

10. 3. 2017 - Cherry našla nový domov. Zůstává v Praze u mladé rodiny s dvěma dětmi.

21. 11. 2016 - Cherry absolvovala vyšetření nemocné nohy, abychom věděli, jak na tom je a zda se s tím ještě nedá něco dělat. Poté, co byl proveden RTG nohy, byl pan doktor skeptický. Je to již velmi dlouho, co se úraz stal, svaly na noze jsou již zcela atrofované a byly tam provedeny úkony, které nejsou zcela pochopitelné (je tam šroub, který vyčuhuje z kosti a nějaké dráty). Je prý možné, že tam šroub měl být pouze dočasně a poté se měl vyndat. Závěr však je, že vyndání šroubu či jakékoli zasahování do nohy by bylo spíš ke škodě a noha by stejně již funkční být nemohla. Je zde prý možnost amputace, ale vzhledem k tomu, že Cherry noha nebolí, to necháme tak, jak to je.

13. 10. 2016 - Dnes jsme do péče přijali šestiletou bígličku Cherry. Cherry není ráda sama doma a naříká tam, což velmi vadilo sousedovi majitele a ten se proto musel bohužel fenky vzdát. Cherry byla zvyklá být ve společnosti starší paní a odchody svého pána do práce nezvládala.