• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Bimbo našel domov


kříženec, pes, 4 roky, č. mikročipu 981020000320651

Bimbo byl nalezen 26. 10. 2018 v obci Kardašova Řečice.

Bimbo je mladý pes, který když k nám přišel, působil jako hromádka neštěstí. Jeho projevem bylo schoulit se do klubíčka a vrčet při náznaku kontaktu. Zažil si jistě ošklivé věci (časem jsme se i o jeho nehezké minulosti něco málo dozvěděli). Jakmile se rozkoukal, začal být i veselý a hravý. Doma je čistotný, zbytečně neštěká, i když návštěvu ohlásí. Na ostatní pejsky si venku dovoluje, ale na spolubydlící v depozitu si hezky zvykl (jak na kluky, tak i na holky) a stejně tak si je schopen postupně navykat na další psy, které potkává, ale chce to dělat opatrně a pod dozorem. Na vodítku chodí hezky. Při manipulaci s ním je třeba jednat v klidu a nedostávat ho do stresu, to pak ze strachu může kousnout. Velmi nerad má doteky na spodní části těla a také dotyky něčím jiným než rukou (hadrem atd.). Paradoxně je ale velmi mazlivý. Celkově je vhodný spíše pro zkušenější majitele, kteří umí s pejskem jednat pozitivně ale důsledně (pokud se vše dovolí, začne být dominantní a chce domácnosti vládnout - vyzkoušeno z jedné nezdařené adopce), protože křikem a hrubým zacházením s Bimbem rozhodně nepochodíte.

Zdravotní stav: Bimbo od příchodu k nám výrazně kašlal. Zprvu jsme léčili "psincový kašel" Bohužel se ukázalo, že to není pravý důvod jeho kašle. Postupná vyšetření (rentgeny plic, sono srdce, endoskopie plic a následně CT plic) odhalila daleko větší problém. Bimbo měl celou levou plíci plnou zánětu, který pod kontrolu nedostala ani dlouhodobě zaměřená antibiotická léčba, proto byla nutná operace - kompletní odstranění celé levé plíce. Bimbo vše zvládl skvěle, bohužel další vyšetření odebrané plíce ukázalo, že celý problém způsobil karcinom. Ten byl odstraněn i s mízní uzlinou.  Bimbo je již přes 3 měsíce po operaci a je ve skvělé kondici, užívá si i delší procházky, běhá, hraje si a nikdo by neřekl, že má/měl nějaký zdravotní problém :-)

Více fotografií naleznete zde.

19. 7. 2019 - Bimbo odjel po více jak 9 měsících u nás, po spoustě prodělaných vyšetření, po operaci, kdy došlo k odstranění levé plíce a po celkovém zhojení do nové rodiny, která snad chápe jeho komplikovanější povahu a bude ho brát takového jaký je i s jeho chybami. Bydlet bude v Pluhově Žďáře na jindřichohradecku, tak všichni držíme palce, ať je tohle jeho poslední velká změna v životě a ať si ho užije ještě dlouho a naplno.

9. 6. 2019 - Bimbo je již přes 3 měsíce po operaci a je ve skvělé kondici, užívá si i delší procházky, běhá, hraje si a nikdo by neřekl, že má/měl nějaký zdravotní problém :-)

20. 2. 2019 - Bimbovi byla operativně odstraněna celá levá plíce. Bimbo operaci zvládl skvěle, bohužel další vyšetření odebrané plíce ukázalo, že celý problém způsobil karcinom. Ten byl odstraněn i s mízní uzlinou a nyní všichni musíme doufat, že se nestihl rozšířit i jinam.

30. 1. 2019 - Jelikož ani dlouhodobá antibiotická léčba nepomohla na Bimbův kašel, jeli jsme dnes do Prahy na veterinární kliniku AA-vet na vyšetření CT. Bohužel se ukázalo, že zánět je tak rozsáhlý, že zřejmě bude potřeba operativně odstranit celou levou plíci. Momentálně ještě lékaři konzultují podrobnosti :-(

29. 12. 2018 - Bimbo se nám vrací do péče, jelikož majitelé trochu přecenili svoje síly a nedokázali trochu problémového pejska ukočírovat, aby se jim spolu dobře žilo :-( Nyní tedy budeme hledat někoho, kdo již má s podobným chováním u pejska zkušenosti.

06. 12. 2018 - Bimbo odjel k mladé rodině do Českých Budějovic, která s ním absolvuje potřebnou léčbu, a kde snad konečně zažije to dobré. 

04. 12. 2018 - Jelikož výsledky vyšetření plic ukázali na 2 druhy bakterií, které jsou vůči podávaným ATB rezistentní, je nutno ATB změnit za jiná a proto bylo dnes doděláno ještě vyšetření krve, abychom se ujistili, že všechny orgány jsou v pořádku a nic nebrání nasazení jiných ATB.

30. 11. 2018 - Bimbo byl dnes na endoskopii, při níž mu byly vyšetřeny plíce a vzorek z nich byl poslán do specializované laboratoře na vyšetření a kultivaci.

27. 11. 2018 - Bimbo dnes absolvoval podrobné sonografické vyšetření srdce - je tam sice degenerace, ale zatím klinicky nevýznamná. Proto bude nutné ještě vyšetření plic.

22. 11. 2018 - ATB ani kortikoidy stav výrazně nezlepšily a tak se domlouváme, že zkusíme ještě lék Furon. Byl udělán kontrolní RTG, který také výrazné zlepšení neukázal a protože Bimbo má mírně zmenšené srdce dle RTG, objednali jsme ho ještě na sono srdce a jeho pečlivé vyšetření.

14. 11. 2018 - Bimbův kašel se sice lepší, ale stále to není úplně dobré, proto jsme navštívili znovu veterináře, byl mu udělán RTG plic a nasazena ATB na 10 dní a na 7 dní kortikoidy. Příští týden nás čeká další kontrola.

29. 10. 2018 - Jelikož má Bimbo od příjmu silný kašel a jitrocelový sirup zatím nezabírá, navštívili jsme veterinu. Dostal léky na otok hrdla a máme zatím pokračovat v podávání jitrocelového sirupu a má nařízen klidový režim v teple. Také mu byly zkráceny drápky a byl načipován (č. mikročipu 981020000320651).

26. 10. 2018 - Dnes jsme do péče přijali mladého křížence, který byl nalezen v obci Kardašova Řečice. Je hubený, má přerostlé drápy a byl velmi začervený (již dostal první dávku odčervovadla).