• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Vojtíšek zemřel


kocourek, 1 rok (narozen cca květen 2016), KASTROVANÝ

Vojtíšek je hravý, mazlivý a lumpačivý kocourek. Je to malé kotě v těle dospělé kočičky :-D Na lidi je zvyklý, miluje vše co se hýbe :-). Zvyklý na kočičí WC. Zvyklý na kočičí společnost a pejsci mu také nevadí (u nás je zvyklý na klidné pejsky, na aktivního si možná bude muset chvilku zvykat).

Více fotografií naleznete zde.

4. 6. 2017 - Ráno se již Vojtíšek nedokáže ani postavit :-( Dostává kortikoidy a kapačky, i přes veškerou snahu večer umírá :-(
Vojtíšek u nás strávil 10 měsíců, což byla většina jeho života, prošel si řadou zdravotních problémů, od zlomené nožičky, všenek, chronického průjmu a nakonec u nás i zemřel. Je nám moc líto, že jsme mu nedokázali více pomoci.

3. 6. 2017 - Ačkoli další testy (FIP, FeLV) byli negativní, stav kocourka se horší. Začíná padat na zadní končetiny. Podezření na neurologický problém, i nadále zůstává hospitalizovaný na klinice.

2. 6. 2017 - Ani po léčbě ATB se stav Vojtíka nelepší, stále žere velmi sporadicky. Nicméně je aktivní a stále by se mazlil. Raději jsme ho ale vzali na veterinu na další testy a na kapačky, aby mu dodali potřebné živiny a hlavně vodu. Vojtíšek zůstane hospitalizovaný do zítra.

31. 5. 2017 - Vojtíšek ztrácí chuť k jídlu, proto jsme ho vzali k veterináři na kontrolu, byl mu udělán rozbor krve, zjistil se v těle zánět, proto byla nasazena antibiotika a nesteroidy.

31. 1. 2017 - Vojtíšek byl vrácen z adopce. V novém domově si prý nezvykl na štěně majitelů (na naše klidné pejsky zvyklý je) a hlavně ho trápil průjem. Jelikož Vojtíšek od začátku příjmu k nám na průjmy trpěl a dlouhou dobu jsme jeho stav srovnávali antibiotiky a speciálním krmením, zřejmě se jeho stav změnou prostředí a stravou opět rozhodil. Nyní ho tedy opět přeléčíme a noví majitelé budou muset počítat s tím, že při dalším přesunu se stav může opět opakovat.

12. 1. 2017 - Vojtíšek a Bolka odjeli společně bydlet do Valtínova.

30. 11. 2016 - Vojtíšek byl vykastrován.

31. 8. 2016 - Vojtíšek se konečně zbavil neustálých průjmů. Několikrát byl přeléčen ATB a měl speciální stravu - gastrointestinální granulky. Nožička se již zhojila a vůbec to není znát, že s ní někdy bylo něco v nepořádku.

1. 8. 2016 - Do péče jsme přijali kocourka se zlomenou přední nožičkou. Zlomenina nebyla úplně čerstvá, protože již byla částečně zhojena, ale stále je nožička bolestivá a kocourek na ni nešlape. Kocourek trápí také silný průjem.