• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Kačí zemřela

kočka, cca 5 let, KASTROVANÁ

Kačí je kočička, která byla asi zvyklá žít venku, ale na byt si již také zvyká. Je sice plachá, ale nechá se chytit i ošetřit bez kousání :-) Společně s koťátky ji někdo zanechal u domu rekreantů v Kunžaku. Ti se ale o kočičky nemohou starat a tak je předali nám do péče. S ostatními kočičkami je nekonfliktní. Na kočičí záchůdek chodí 100%. 

Více fotografií naleznete zde.

27. 11. 2016 - Kačí zůstala poslední dny hospitalizována na veterině, ale přes veškerou snahu všech dnes bohužel zemřela. Byla provedena pitva a ta potvrdila rozsáhlý zánět srdečního svalu :-(

25. 11. 2016 - Již včera byla Kačí nasazena ATB, aby se snížila horečka a zároveň se z vyšetření krve zjistil  silný zánět v těle. Sono neukázalo nic mimořádného v dutině břišní a tak se dnes dodělával rentgen hrudníku, protože Kačí i ztíženě dýchá (mohlo to být i z horečky, ale také nemuselo). Na RTG se ukázal bronchiální plicní vzor, což je typické pro astmatiky. Zároveň bylo doděláno vyšetření srdce a zde je asi největší problém. Kačí má zvětšenou síň a v pravé komoře jakýsi útvar (může se jednat o nádor nebo o zánět myokardu). Byla nasazena další ATB a Kačí zůstává hospitalizována na veterině.

24. 11. 2016 - Kačí začala být velmi apaticka a dostala horečky, proto byla dnes hospitalizována na veterině, kde budou probíhat vyšetření, aby se zjistila příčina nemoci.

3. 10. 2016 - Kačí byla vykastrována.

13. 9. 2016 - Společně s koťátky ji někdo zanechal u domu rekreantů v Kunžaku. Ti se ale o kočičky nemohou starat a tak je předali nám do péče.