• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Oroku našel domov


kocour, 1,5 roku (narozen cca v létě 2017), KASTROVANÝ (ev.č. 2018/01/02)

Oroku byl dost divoký kocourek, který neměl absolutní zájem o kontakt s člověkem a když jsme se pokoušeli o kontakt, rázně dal najevo, že nechce, nebál se nás pokousat i poškrábat (prostě osobnost). Už i my jsme ochočování vzdali a říkali se, že snad aspoň na chytání myšek si ho někdo adoptuje.

Trvalo to sice půl roku, ale Oroku s námi začal komunikovat a dnes již s námi nejen mluví, ale dokonce se dožaduje sám mazlení. Nechá se drbat po celém těle, pusinkovat i na hlavě a dokonce i chovat. Je to prostě milouš a kdo ho viděl při příjmu neuvěří. S ostatními kočičkami je také kamarád. A jako důkaz je zde krátké video.

Více fotografií naleznete zde.

27. 1. 2019 - Oroku odjel bydlet do baráčku do Borovan.

12. 9. 2018 - Oroku se mazlí - zde je video.

10. 8. 2018 - Oroku se vymazluje víc a víc, dnes za námi již sám běhá a dožaduje se pomazlení. Nechá se hladit po celém těle, pusinkovat i na hlavě, jen zvedání zatím nic moc, ale už ani neprskne, ani se nesnaží kousnout, jen chce dolů :-) Je to prostě milouš a kdo ho viděl před půl rokem neuvěří. Cizích lidí se zatím straní, ale jistě si zvykne na nového páníčka také a bude mu věrným společníkem a mazlem.

17. 7. 2018 - Trvalo to sice půl roku, ale Oroku s námi již "mluví". Nechá se podrbat na zadečku a sám začíná vyhledávat lidský kontakt. Zatím sice jen s lidmi co zná, ale i to je veliký pokrok.

12. 3. 2018 - Bohužel ani po 2 měsících snahy o ochočení nevidíme žádný pokrok a kocourek s námi odmítá komunikovat :-(

26. 1. 2018 - Oroku byl vykastrován.

19. 1. 2018 - Dnes jsme do péče přijali druhé odrostlé kotě z obce Střížovice, které se tam narodilo plaché kočce. Místní lidé ji krmí, v brzké době zajistíme kastraci. Oroku je poměrně divoký kocourek, který nemá abdolutně zájem o kontakt s člověkem. Budeme se pomalu snažit jeho důvěru získat.