• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Popina našla domov

kočka, nar. cca 5/2019, (ev. číslo 2019/07/10)

Kastrace v dospělosti je podmínkou adopce. 

Kočička se narodila plaché kočce v zahrádkářské kolonii v Jindřichově Hradci. Bohužel kvůli neléčenému problému přišla o pravé oko. Lidé, kteří tam kočky krmí jí ho nechali na veterině vyjmout. Bohužel jí začalo dělat problémy i druhé oko a tak ji přinesli k nám.

Popina je úžasné kotě, mazlivé, hravé. Měsíc jsme o oko bojovali a nyní již můžeme konstatovat, že jsme vyhráli. Popinka je čistotná, užívá si toho, že zase vidí a je to prostě miláček, který absolutně neřeší to, že nemá jedno očičko.

Více fotografií naleznete zde.

14. 10. 2019 - Popina odjela společně s kočičí kámoškou Pandou do bytu až do Prahy.

8. 10. 2019 - Popina dobrala ATB, byla na kontrole u veterináře a je v pořádku :-)

3. 10. 2019 - Tak Popina již opět sama baští, ufff. Zdá se, že vše se k lepšímu obrací. Před dobráním ATB ji ještě čeká kontrola na veterině.

30. 9. 2019 - Popina byla na kontrole, teplotu má v pořádku, dostala další ATB (jiný druh) a pokračujeme v dietě, probiotikách atd. Stále krmíme ze stříkačky, jelikož ona sama jen olízne gastro kapsičku a odchází od misky :-(

26. 9. 2019 - Popina nechce sama baštit, takže dostává ještě podpůrné léky na chuť k jídlu a imunitu a zorkrmujeme po menších dávkách stříkačkou gastrodietu.

25. 9. 2019 - Popinka je nějaká unavenější, což u ní nebývá zvykem, proto jsme jeli na veterinu, kde se při klinickém vyšetření nic moc nepoznalo, takže se uděl rozbor krve a v tělíčku se jí zjistil zánět, dostala tedy ATB a doufáme, že se brzy zase změní ve veselou kočičku, kterou vždy byla.

14. 8. 2019 - Popina je již bez ATB a pomalu může na očkování a do nového domova.

6. 8. 2019 - Dnes jsme opět jeli na kontrolu na veterinu jako každý týden a konečně můžeme začít pomalu ubírat léky (2 tabletková ATB, oční masti a kapičky), jelikož očičko je zachráněno :-) 

19. 7. 2019 - S kočičkou jsme jeli na veterinu, jelikož se nám zbylé očičko zdálo ve velmi špatném stavu. Nyní je nutné min. 5x denně očičko kapat, bere i celková ATB a ještě léky na splasknutí otoku oka. Všichni doufáme, že se očičko podaří zachránit a že Popinka nezůstane bez obou oček.

18. 7. 2019 - Kočička se narodila plaché kočce v zahrádkářské kolonii v Jindřichově Hradci. Bohužel kvůli neléčenému problému přišla o pravé oko. Lidé, kteří tam kočky krmí jí ho nechali na veterině vyjmout. Bohužel jí začalo dělat problémy i druhé oko a tak ji přinesli k nám.