• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Weasley našel domov


kocour, střední věk, KASTROVANÝ (ev. číslo 2019/12/01)

Weasley se dostal na veterinární kliniku 8. 12. 2019 v desolátním stavu asi po srážce autem (nalezen u Žirovnice), měl mnohočetné zlomeniny - pažní kosti, pánve a zánártí, navíc mu byla nalezena diabolka v oblasti hlavy. Nebyl vůbec schopný se postavit, natož chodit, ale močil, kálel a měl extrémní chuť do života. Proto se přistoupilo 11. 12. 2019 k chirurgické stabilizaci přední nožky a starší zlomenina byla srovnána a zabezpečena intramedulárním hřebem. Část zničené kosti bylo nutné odstranit pryč a aplikovat kostní náhradu, tudíž má Weasly asi o 2 cm kratší nožku. To mu ale nečiní absolutně žádné problémy, protože na gauč si vyskočí bez problémů a na jídlo běží tak, že zapomene i kulhat. Weasley byl samozřejmě i 2x odblešen a 3x odčerven. Dne 22.1.2020 byl vykastrován, předoperační krve (biochemie i hematologie) byla zcela v pořádku, ale raději jsme dodělaly ještě vyšetření na FeLV a FIV (kočičí virové strašáky) a bohužel se prokázal slabý záchyt protilátek viru imunodeficience koček. Kontrolní rentgeny pažní kosti vypadaly dobře, kost se stále hojí, hřeb mu byl tedy ještě ponechán. Pánev a zadní nožka jsou srostlé již v pakloubu, sice je noha křivá, ale stabilní a nebolestivá a Weaslymu vůbec nebrání v normálním pohybu.

S ohledem na jeho handicap je to kocour klidnější, co si rád užívá teplo domova a pravidelný přísun jídla, je vděčný za každé pohlazení. V domácnosti nic neničí, je čistotný, ke všem přátelský, a to včetně psů.  Jelikož je FIV pozitivní a nikdy nebude běhat jako zdravý kocour, je Weasley vhodný pouze do bytu, ideálně jako kočičí jedináček nebo k jiné kočce FIV pozitivní. Virus imunodeficience se může přenášet pouze krví, způsobuje poruchu imunitního systému, který se nedokáže pak bránit běžným infekcím, proto je důležité ho pravidelně odčervovat a stimulovat jeho imunitní systém.

Sháníme proto pro něj nový milující domov, kde si již nadobro bude užívat teplého místečka, plné misky jídla a hlavně lásky, protože tu Vám stoprocentně vrátí.

Více fotografií naleznete zde.

 

15. 3. 2020 - Weasley odjel bydlet do domečku do obce Řitka k milé rodině, která přišla o kocourka.

22. 1. 2020 - Weasley byl vykastrován, předoperační krve (biochemie i hematologie) byla zcela v pořádku, ale raději se dodělávalo ještě vyšetření na FeLV a FIV (kočičí virové strašáky) a bohužel se prokázal slabý záchyt protilátek viru imunodeficience koček. Kontrolní rentgeny pažní kosti vypadaly dobře, kost se stále hojí, hřeb mu byl tedy ještě ponechán. Pánev a zadní nožka jsou srostlé již v pakloubu, sice je noha křivá, ale stabilní a nebolestivá a Weaslymu vůbec nebrání v normálním pohybu.

11. 12. 2019 - Dnes byla Weaslymu chirurgicky stabilizována přední nožka a starší zlomenina byla srovnána a zabezpečena intramedulárním hřebem. Část zničené kosti bylo nutné odstranit pryč a aplikovat kostní náhradu, tudíž má Weasly asi o 2 cm kratší nožku.

8. 12. 2019 - Weasley se dostal na veterinární kliniku v Jindřichově Hradci v desolátním stavu asi po srážce autem (nalezen u Žirovnice), měl mnohočetné zlomeniny - pažní kosti, pánve a zánártí, navíc mu byla nalezena diabolka v oblasti hlavy. Nebyl vůbec schopný se postavit, natož chodit, ale močil, kálel a měl extrémní chuť do života.