• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Ajaxa našla domov


kočička, cca 5 měsíců (nar. cca 9/2020) (ev. číslo 2021/01/07)

Budoucí kastrace je podmínkou adopce.

Koťátko bylo nalezeno v Nové Včelnici. Nálezci ho nejdříve odnesli do zemědělského družstva, kam chodí občas krmit kolonii koček, když ale po pár dnech viděli, že kotě neprospívá, dovezli ho k nám.

Ajaxa je akční lumpík, jakmile začala papat z misky (nejdříve jsme museli rozkrmovat ze stříkačky), tak má věčně narvaný pupek :-) Dožaduje se pozornosti i jídla. Je neohrožená a zkouší s námi při kapání oček bojovat, ale marně :-) Bude z ní jednou naprosto suverénní průbojná kočička, která se ve světě rozhodně neztratí. Nový majitel se s ní rozhodně nudit nebude. Je čistotná. 

Více fotografií naleznete zde.

13. 3. 2021 - Ajaxa odjela do nového domova ke staré kočičce a 2 čivavám :-)

22. 2. 2021 - Ajaxa dnes byla na kontrole, očička jsou již v pořádku, ATB již vysadíme a dodělávali se ještě pro jistotu testy na FIV a FeLV - negativní.

15. 2. 2021 - Ajaxa má na týden ještě prodloužená ATB, baští už sama jak o závod, hezky přibírá a očička už jsou taky hezká, jen tam jsou ještě léze na rohovce, takže je třeba kapat stále ATB kapky a za týden pokud se již nebudou barvit při vyšetření, tak dostane ještě kapičky s kortikoidy na dohojení.

4. 2. 2021 - Na dnešní kontrole jsme změnili a přidali další ATB. Jinak Ajaxa stále sama nepapá, ale při krmení ze stříkačky má pořádný apetit.

26. 1. 2021 - Koťátko bylo nalezeno v Nové Včelnici. Nálezci ho nejdříve odnesli do zemědělského družstva, kam chodí občas krmit kolonii koček, když ale po pár dnech viděli, že kotě neprospívá, dovezli ho k nám. Kotě je hubené, teče mu z očí a hlavně nežere. Jelikož jeho stav vyžadoval rychlou veterinární prohlídku a léčbu, dostalo ještě dnes ATB a kapky do očí a nosu.