• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Pepíno - FIV + zemřel


kocourek, starší, (ev. číslo 2023/01/02), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773515

Kocourek byl nalezen v Kamenici nad Lipou. 

Pepíno je starší kocourek, životem celkem poznamenaný. Kocouří šarvátky mu přinesly nejen natrhaná ouška, ale i nemoc zvanou FIV. Je to sice neléčitelný problém, ale spoustu kočiček s touto diagnozou žijí roky, je to v podstatě obdoba lidského HIV - více o této nemoci se můžete dočíst zde - https://www.metropolevet.cz/fiv/

Pepíno je kocourek vděčný za pohlazení a plnou mističku. Bude moc rád součástí Vašeho života v bytě, kde už si bude jen užívat dostatek všeho a hlavně pohodlí. Náročný kočičí venkovní život už si zažil. Je to mazel s přátelskou a nebojácnou povahou. Je čistotný.

Pepíno má také cukrovku a je nutné aby baštil diabetické granulky a 2x denně dostával injekčně inzulín.

Domov hledá pouze v bytových podmínkách buď jako jedináček nebo ke kočičímu kamarádovi se stejnou diagnózou. 

Více fotografií naleznete zde.

15. 10. 2023 - Po 9 měsících stálého léčení to náš bojovník Pepíno vzdal. Cukrovka byla poslední kapkou, která jeho již tak zasažené tělíčko sužovala a vzhledem k dalším problémům mu inzulín nezabíral tak, jak bychom si přáli. Pepíno do poslední chvíle baštil, mazlil se a trávil čas se svým kočičím kamarádem Denzelem (taktéž FIV pozitivní). Snad jsme mu závěr jeho života dopřáli to, co si zasloužil, byl to fajnový kocourek. 

22. 5. 2023 - Pepíno je nezmar a zvládá dlouhodobou léčbu náročné nemoci na jedničku, ale aby toho nebylo málo, přidala se mu cukrovka. Takže jsme nasadili dietní granulky a 2x denně bude nyní dostávat inzulín. Jinak je ale v dobré kondici, váží 4,5 kg a chuť k jídlu i do života mu opravdu nechybí.

7. 3. 2023 - Aby toho nebylo málo, Pepína trápí další zdravotní problémy. Odebrali jsme krev, poslali do laboratoře a ihned zahájili léčbu. Uvidíme jak to bude zvládat :-(

13. 2. 2023 - Pepinovi byl dnes zrevidován chrup, který byl ve špatném stavu a zároveň byl vykastrován a načipován.

31. 1. 2023 - Kocourek byl propušten do domácí léčby. 

21. 1. 2023 - U kocourka se při testech FIV/FeLV zjistilo, že je FIV pozitivní.

20. 1. 2023 - Kocourka dopravili nálezci z Kamenice nad Lipou na veterinární kliniku s tím, že ho cca 3 roky čas od času krmí, nyní že ho již asi půl roku neviděli a teď přišel celý usoplený a nemocný.