• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Celestýn - v léčbě


kocour, narozen cca 2013, (ev. číslo 2024/02/08), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773192

Kocourek byl nalezen na Otíně.

Kocourek Celestýn k nám přišel jako nalezenec a při prvním "ohledání" jsme si mysleli, že bude mít jen zkažené zuby. Problém ale byl trochu jiný. Kocourek zřejmě utrpěl autoúraz a jeho následkem došlo k vykloubení pantu, který se pak už nevrátil do pozice a "zatuhl". Následkem toho nebo úrazu došlo také k prasknutí symfýzy mandibuly (spodní čelisti). Takže bylo třeba čelist opravit. Nyní sice symfýza hezky srůstá, ale kocourek dostal rýmu a následně průjem a nechtěl baštit, takže místo další operace, která by mu pomohla s tlamičkou, řešíme tyto problémy. Kocourek je schopný jíst, ale jen velmi tekutou stravu, dostává tedy ředěné gastro paštiky.

Kocourek je hodný, mazlivý.

Kontakt pro zájemce - 603 219 149 (Jindřichův Hradec)

Více fotografií naleznete zde.

21. 3. 2024 - Rýma ustává, ale přidal se průjem. Pokračujeme v antibioticích a dostává gastrodietu a léky na úpravu stolice.

17. 3. 2024 - Celestýn byl na kontrole, symfýza hezky srůstá, ale kocourek dostal rýmu a nechce moc baštit, takže dostává další antibiotika a léky na podporu imunity.

6. 3. 2024 - Celestýn byl dnes naspán a dost nás udivilo, co jsme zjistili. Zoubky nejsou tím hlavním problémem, kocourek zřejmě utrpěl autoúraz a jeho následkem došlo k vykloubení pantu, který se pak už nevrátil do pozice a "zatuhl". Následkem toho nebo úrazu došlo také k prasknutí symfýzy mandibuly (spodní čelisti). Takže z revize zoubků se stala "oprava čelisti".

26. 2. 2024 - Celestýn byl dnes u veterináře, v krvích má trošku zánět - asi od špatných zubů, dostal tedy antibiotika a byl otestován na FIV/FeLV - negativní a je objednán na revizi tlamičky.

25. 2. 2024 - Kocourek byl nalezen v jednom z paneláků na Otíne. Je hodný, mazlivý, trochu vyhublý, ale má dost zkažené zuby, takže to může být i tím, že ho bolí papkat - pořešíme.