Oliver zemřel


kocourek, cca 6 let nebo více (nar. cca 2013), KASTROVANÝ (ev. číslo 2019/10/02)

Kocourek byl nalezen 28. 9. 2019 na poli ve Strmilově, kde spal několik dní na poli v prvních mrazivých nocích. V uších měl ušní svrab, který byl zaléčen přípravkem Stronghold. Po těchto problémech má deformovaná ouška, která ho ale nijak neomezují. Je vyšetřený na FIV a FeLV (kočičí virové nemoci) s negativním výsledkem (zdravý). Kocourek byl vyhublý a teklo mu z nosíku. Vše již má přeléčeno, je vykastrovaný a nabral a je z něj statný kocour. Zdálo se , že nic nebrání tomu, aby našel novou rodinu. Bohužel se u něj objevili zvláštní záchvaty, takže má nyní medikovaná antiepileptika a antibiotika a po týdnu s léky se zdá, že záchvaty zmizely, ale jen čas ukáže, zda tento stav bude trvalý. 

Oliver je hodný, mazlivý kocour. Je hodně klidný, většinu času spí. Je naučený chodit na kočičí záchod. Zasloužil by si po všem co zažil teplý domov s plnou miskou a s páníčkem, který bude jeho stav brát takový jaký je, tedy že nic netrvá věčně a situace se může ze dne na den změnit. Je ale dosti pravděpodobné, že antiepileptika bude brát již pořád.

Více fotografií naleznete zde.

 

12. 12. 2019 - Olík bohužel nad ránem zemřel. Nečekali jsme že naše věta v popisku - "nic netrvá věčně a situace se může ze dne na den změnit" - bude tak moc pravdivá. Nicméně doufáme, že si Oliver u nás ty poslední měsíce života užil (i když byl neustále léčen, což se mu 2x nezamlouvalo), ale poznal co to je mít plnou misku, pohlazení a teplo.

11. 12. 2019 - S Oliverem jsme dnes jeli opět na veterinu, jelikož začal zvracet a průjmovat. Dostal léky proti zvracení, na průjem a bylo mu uděláno sonografické vyšetření dutiny břišní. Bohužel s nadcházející nocí se jeho stav ještě zhoršil, již nechtěl ani pít (dávali jsme trochu ze stříkačky) a zahřívali.

22. 11. 2019 - Oliver je propuštěn zpět do naší péče. Po týdnu s léky se zdá, že záchvaty zmizely, ale jen čas ukáže, zda tento stav bude trvalý. 

16. 11. 2019 - Oliver dostává již několik dní 2x denně antiepileptika a antibiotika, problém je nervového charakteru, více by nám asi řekla magnetická rezonance, jelikož je dost dobře možné, že mu roste nějaký útvar v hlavě. Pod antiepileptiky se zatím podařilo záchvaty snížit na cca 2 denně.

13. 11. 2019 - Oliver je hospitalizován na veterinární klinice, jelikož má časté záchvaty. Z ničeho nic začne útočit na neznámý problém, který asi vidí jen on, syčí, dělá výpady do prázdna a za chvíli se uklidní a je zase milouš jako obvykle. Toto se děje v opakujících se intervalech celý den.

30. 10. 2019 -  Svrab je již zaléčen. Kocourkovi zůstaly deformovaná ouška, která ho ale nijak neomezují. Je vyšetřený na FIV a FeLV (kočičí virové nemoci) s negativním výsledkem (zdravý). Kocourek byl vyhublý a teklo mu z nosíku. Dneska už je zdravý, vykastrovaný a má obrovskou chuť k jídlu.

 

03. 10. 2019 - Kocourka jsme přijali do péče. Měl blechy a v uších svrab (zřejmě jím trpěl dlouhodobě, protože má uši olezlé a zdeformované), dostal Stronghold. Nemá zuby, ale žere a jinak se jeví docela dobře. Kocourek byl nalezen 28. 9. 2019 na poli ve Strmilově.