Zoja našla domov


kočička, cca 10 let a více (ev. číslo 2021/02/07)

Kočička byla nalezena dne 9. 2. 2021 ve Slavonicích.

Zoja se k nám dostala vyhublá, dehydrovaná, velmi špatně dýchala a měla průjem. Po 3 měsících je její stav stabilizovaný. Zdravá kočička už z ní nikdy nebude (na plicích jsou trvalé změny a srdíčko není také úplně fit), ale v rámci možností funguje dobře a ještě tu s námi nějaký čas jistě pobyde.

Více fotografií naleznete zde.

16. 5. 2021 - Zoja odjela bydlet do bytu do Kamenice nad Lipou ke staré paní, která smutní po své kočičce.

10. 5. 2021 - Zoja byla po delší době na kontrole. Váží 2,8 kg, plíce se nám podařilo trochu "vyčistit" ale již nikdy nebude jako úplně zdravá kočička. Krve jsou také v normě a ještě se dodělávalo sono srdce, které ukázalo stav na hraně medikace. Takže za půl roku se zopakuje a pokud by se zhoršilo, bylo by nutné nasadit léky.

25. 3. 2021 - Dnes byla Zoja na kontrole, krve jsou lepší, RTG nás taky potěšil - kortikoidy, které jsme začali Zoje dávat se zdá že zabírají a plicní obraz se vylepšuje. Pokračuje v ATB i kortikoidech a za 10 dní další kontrola.

21. 3. 2021 - Závěr z laboratoře - v plicích je sice zánět, ale nejsou původcem bakterie, ani kultivace je neprokázala a tak můžeme Zoje začít dávat kortikoidy, aniž bychom ji ohrozily. Stále má antibiotickou clonu. 

12. 3. 2021 - Dnes byla v narkóze provedena bronchoskopie a odebraný vzorek poslán do laboratoře. Zároveň byl Zoje zrevidován chrup a odstraněn útvar na dásni.

26. 2. 2021 - Dnešní kontrola ukázala trochu lepší výsledky krví, ale ne zase o tolik, takže ATB je nutno rozhodně prodlužovat, dodělávaly se ještě další vyšetření (T4 - na štítnou žlázu - má v pořádku, testy FIV a FeLV - negativní). Váha 2,5 kg.

15. 2. 2021 - Dnes proběhla podrobná veterinární prohlídka. Krve ukázaly velký zánět v těle, na RTG se ukázal bronchiální plicní vzor, při sonu srdce se plíce také jeví značně poškozené. Takže kočička dostala antibiotika, nesteroidy, léky na průjem a gastrodietu má již od příjmu a samozřejmě probíhá odčervovací kůra. Váha 2kg.

13. 2. 2021 - Dnes jsme přijali o nálezkyně kočičku, která byla 9. 2. nalezena ve Slavonicích. Je vyhublá, dehydrovaná, špatně dýchá a má průjem.