Libuška našla domov


kočka, cca 13 let, (ev. číslo 2022/07/08), KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020000773563

Kočička byla nalezena jak se zmateně točila dokolečka na silnici v Břilicích. Při příjmu byla hubená, dehydrovaná, měla svrab v uších a nevidí.

Libuška je moc hodná a miloučká kočička. Když na ni sáhnete a neví o Vás, malinko se leká, ale to je vzhledem k její slepotě normální. Má ráda hlazení i ležení na klíně a i veškeré veterinární úkony zvládá bez problémů. Při příjmu ji trápily úporné průjmy, ale to se již podařilo srovnat a nyní má dlouhodobě hovínko předpisové :-) Při sérii vyšetření se jí měřil i krevní tlak (vzhledem k její slepotě) a zjistilo se, že ho má vyšší, takže bere 1x denně léky, které tento problém řeší. Jejich podávání zvládá bez problémů a nejsou ani nijak finančně nákladné.

Moc by si zasloužila klidný domov, kde by měla plnou mističku, hodné ruce na hlazení a stabilní prostředí, aby se v něm snadno orientovala. Ostatní kočičky také zvládá, ale jejich přítomnost nevyhledává, takže je mít v novém domově může ale i nemusí. Je čistotná.

Více fotografií naleznete zde.

17. 10. 2023 - Libuška odjela do nového domova do bytu k ročnímu kocourkovi, který je ale klidný a pohodový, tak ji nebude zbytečně stresovat a mladé paničce do Českých Budějovic.

4. 10. 2022 - Libuška byla vykastrována a načipována.

24. 9. 2022 - Libuška byla dnes na přeměření tlaku a z 165 se snížil na cca 110, což je dobře, nicméně léky již bude muset brát asi doživotně.

12. 9. 2022 - Průjem byl pravděpodobně způsoben kokcidiemi, po podání speciálního odčervovadla se problém výrazně zlepšil během pár dní a nyní má Libuška hovínku pevné jako skála.

7. 9. 2022 - Při sérii vyšetření se jí měřil i krevní tlak (vzhledem k její slepotě) a zjistilo se, že ho má vyšší, takže bere 1x denně léky, které tento problém řeší. Jejich podávání zvládá bez problémů.

22. 8. 2022 - Dnes jsme byli s Libuškou na kontrole. Dodělávaly se testy FIV/FeLV - negativní a kontrola štítné žlázy. Stále ale kočičku trápí průjem, takže pokračujeme v gastrodietě a probioticích.

31. 7. 2022 - Kočička byla propuštěna do domácí péče.

Dne 30.7.2022 jsme přijali kočičku, která se zmateně točila dokolečka na silnici v Břilicích. Je hubená, dehydrovaná, má svrab v uších a nevidí. Kočička byla ihned prohlédnuta veterinářem, napojena na kapačku, bere ATB, léky proti průjmu (jakmile se hltavě najedla, vše z ní šlo tryskem ven), probiotika.