Denzel - FIV +


kocour, starý, (ev. číslo 2022/07/07), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000773177

Kocourek byl nalezen v Nové Včelnici. Při příjmu měl velice špatnou srst, zhnisaná očička, rýmu, uhnilé vylámané zuby - nyní je již vše vyřešeno.

Denzel je hodný kocour, ale není to vyloženě mazel - zprvu syčí. Veškeré veterinární úkony zvládá, evidentně byl dlouhou dobu odkázán sám na sebe, takže je vděčný za stravu a bydlení, ale člověka příliš nevyhledává. Je čistotný. S ostatními kočičkami je nekonfliktní (jen vzhledem k jeho FIV pozitivitě může jen ke kočičce se stejným problémem).

Bohužel je FIV pozitivní. Hledá tedy nový domov nebo dlouhodobou dočasnou péči jako jedináček nebo s jinou FIV pozitivní kočičkou. Toto onemocnění je příbuzné s HIV (virem, který způsobuje AIDS), ale může infikovat pouze kočky. Stejně jako při infekci HIV u lidí, i u FIV dochází k postupné destrukci bílých krvinek (bílé krvinky chrání organizmus proti infekčním chorobám). Následkem je pak snadná vnímavost kočky k infekcím, které by jinak bez problémů zvládla. FIV je nevyléčitelná nemoc, nicméně mnoho koček může žít normální život se správnou péčí. Léčba je obecně založena na léčbě symptomů. Více o této nemoci se můžete dočíst zde - https://www.metropolevet.cz/fiv/

Pokud by mu někdo dokázal poskytnout domov nebo dočasnou péči, prosíme ozvěte se, moc bychom mu přáli, aby se na stáří stal z toulavého nechtěného kocoura opravdovým členem rodiny.

Kontakt pro zájemce - 603 219 149 (Jindřichův Hradec) 

Více fotografií naleznete zde.

11. 2. 2024 - Denzel poslední dobou zhubl, proto jel na veterinu, kde se ukázalo, že mu začínají selhávat ledviny. Zůstal hospitalizován a 3 dny bude dostávat kapačky, které by mohly ledviny pročistit a prodloužit mu ještě čas, který má na světě.

29. 9. 2022 - Denzel dnes podstoupil revizi chrupu, který byl v katastrofálním stavu a v podstatě mu tlamička hnisala pořád. Rovnou byl i vykastrován, jelikož s jeho FIV pozitivitou nebude moci chodit ven a nekastrovaný kocour v bytě je jen pro otrlé.

8. 9. 2022 - Průjem je již minulostí a je třeba pořešit další problém a to jsou zuby.

22. 8. 2022 - Dnes další kontrola, krve už se zlepšily, takže je možno vysadit ATB. Stále je ale třeba podporovat imunitu a také dořešit průjem. Takže pokračujeme v gastrodietě a probioticích.

5. 8. 2022 - Dnes byl Denzel na kontrole a dělalo se mu sono, jelikož se paní doktorce minule nezdál poměr albuminu a globulinu.

30. 7. 3022 - Kocourka jsme dnes vzali na vyšetření, v krvích se ukázal zánět, malé množství červených krvinek a testy na FIV/FeLV vyšly pozitivní na FIV. Kocourek tedy dostal nesteroidy, antibiotika a dostává ještě podpůrné léky na imunitu a za týden ho čeká kontrola.