Bim našla domov


kříženka, fena, cca 2-4 roky, KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020011022536

Bim je hodná fenečka, která pochází z přemnožené smečky psů. Špatně u ní proběhla socializace a straní se kontaktu s lidmi. Vyhledává psí společnost, ve které je jí nejlépe. Potřebuje trpělivé páníčky, kteří mají alespoň jednoho pejska, který jí bude pomáhat získávat důvěru k člověku. Bude to běh na dlouhou trať, ale Bim to určitě zvládne.

Více fotografií naleznete zde.

10. 7. 2015 - Bim po zhruba třech měsících práce svůj postoj k lidem stále výrazně nemění. Je to velmi dlouhodobá záležitost. Po vyzkoušení pobytu fenky v kotci, v bytě a na zahradě, se projevila jako nejlepší varianta zahrada. Bim je velmi kontaktní k pejskům a na zahrádce, kde má svou volnost je velice šťastná. Nucení vodítka a venčení pod dohledem prozatím nikam nevedlo, potřebu stále vykonávala všude jinde a kromě kotrmelců a kousání všude kolem žádný krok neudělala. Po zvážení všech pro a proti jsme se dnes rozhodli pro vydání Bim do adopce. Našli jsme pro ni ideální podmínky. Zkušenou slečnu, která již pejska s podobným chováním od nás má. Bim bude žít s dvěma dalšími pejsky a pěti kočičkami na zahrádce s neomezeným přístupem dovnitř. Bude mít dostatek času na to, aby si k lidem našla cestu a přitom mohla spokojeně žít. Pevně věříme, že naše rozhodnutí je správné a že Bim bude šťastná a spokojená. V novém domově je prozatím na zkoušku, uvidíme jak jí to bude svědčit.

1. 7. 2015 - Bim byla dnes vykastrována.

28. 5. 2015 - Bim byla dnes naočkována a načipována č. mikročipu 981020011022536.

27. 4. 2015 - Bim udělala značné pokroky, v prostředí kde nyní žije se již chová naprosto suverénně, sama si již vylézá z kotce i za přítomnosti lidí, což předtím bylo nepředstavitelné. Kontakt s lidmi stále nijak zvláště nevyhledává, ale pohladit se bez problémů nechá. Nejlépe jí je ve společnosti dalších pejsků, kteří jí dodávají sebedůvěru.

9. 4. 2015 - Bim se prozatím velmi bojí cizích lidí, neboť je vyděšená ze změny prostředí. Prozatím s námi nekomunikuje, ale nechá se pohladit. Postupně budeme učit čistotnost, chůzi na vodítku a seznamovat s normálním životem. Zatím znala jen život ve velké smečce a jedno místo. 

5. 4. 2015 - Dnes jsme do péče přijali čtyři pejsky, kteří pocházejí od pana Budiga - více info zde. Jedná se o dvě mladé feny cca do 5 let a dvě malá štěňátka cca 2 měsíce. Pejsci jsou silně zablešeni a začerveni, mají ubroušené zuby a jejich psychický stav je velmi špatný. Nekomunikují a ze strachu jsou schopni i pokousat.