Vincent van Gogh našel domov


kocour, 10 let, KASTROVANÝ

Vincent je velice mazlivý, přítulný kocourek. Je zvyklý na pejsky a malé děti. K nám se dostal s velmi zraněným ouškem (nakonec se ukázalo, že v něm měl obrovský nádor), nyní ho má již amputované a je v pořádku. Je to skvělý kocour, který ještě přinese novým majitelům mnoho a mnoho radosti. A i přesto, co si vytrpěl a jak ho to muselo bolet, tak veškeré ošetřování zvládal s vrněním a s dobrou náladou.

Více fotografií naleznete zde.

23. 6. 2015 - Vincent odjel do baráčku do Strmilova. Bude bydlet ještě s jedním kocourkem a nahradí místo po tragicky zemřelé kočičce.

21. 5. 2015 - I přes léčbu ATB, mazání, převazy atd. se stav ouška nezlepšoval, naopak se spíše zhoršoval a Vinc překonával veškeré překážky a snažil se ucho i přes bolest, jakou mu to muselo působit, drbat a drbat. Útvar (nebo jak to nazvat, který se mu místo ucha vytvořil) se nadále zvětšoval a tak veterináři usoudili, že se bude jednat o nádor a že amputace ucha by byla asi nejlepším řešením. Bohužel se nevědělo, zda to není prorostlé i do zvukovodů, ale nezbývalo, než zkusit ucho operovat. Zdařilo se, nádor nezasahoval hluboko a tak Vincent snad konečně bude bez bolestí a bez neustále velmi krvácejícího zbytku ucha, které stejně svou funkci neplnilo.

4. 5. 2015 - Kocourek se již nějaký ten čas volně zdržoval v obci Nová Ves (okr. Tábor), po jeho zranění mu však nikdo ránu na oušku evidentně neošetřil a tak došli místní lidi k názoru, že ničí není a umístili jej k nám. Ihned jsme ho vzali k veterináři, ouško mu kompletně vyčistili a naordinovali mu ATB. Uvidíme, jak bude léčba pokračovat.