Train našla domov


kříženka, fena, cca 3 roky, kastrace v plánu, č. mikročipu 981020011174058

Train je fenečka, která se k nám dostala po střetu s vlakem. Její zranění jsou zahojena, jen pravděpodobně již nepřestane kulhat na přední tlapku, o jejíž menší část při střetu s vlakem přišla. Je to velmi milá a vnímavá fenka. V bytě čistotná, s ostatními pejsky i kočičkami nekonfliktní. K cizím lidem je z počátku bázlivá, ale při citlivém přístupu určitě nové majitele rychle přijme.

Více fotografií naleznete zde.

11. 8. 2015 - Train dnes odjela na zkoušku do nového domova k milé rodině z Jindřichova Hradce. Bude bydlet v domečku se zahrádkou a zaplní prázdné místo po zemřelém pejskovi. Kvůli neočekávanému hárání bude kastrace provedena dodatečně.

20. 7. 2015 - Train jen kvete. Přední nožička je již zcela zhojená, zlomenina kosti se také viditelně dobře hojí (lze poznat na chůzi a pohybech) a Train je plná života a elánu.

8. 7. 2015 - Train byla dnes naočkována a načipována č. mikročipu 981020011174058.

30. 6. 2015 - Train byla dnes na vydnání stehů, pacička se hojí pěkně a již na ni i pěkně šlape. Na Train jsme však při delším pohybu a po ostřihání pozorovali divné chování - stále si sedala a otáčela se k zadečku. Po konzultacích na veterině a nových rentgenech jsme zjistili, že má zlomenou levou stydkou kost. Tato zlomenina se však operativně neřeší, musí srůst sama, takže Train musí být minimálně další měsíc v klidu, bez většího pohybu.

 

27. 6. 2015 - Train byla dnes na stříhání. Byla neskutečně trpělivá a šikovná a po dvou hodinách urputného boje strojku s dredy se z ní vyloupla malá bílá fenečka :)

25. 6. 2015 - Train se má již čile k světu. Po prvních třech dnech na infuzích začala sama papkat a na nožičku již začíná šlapat. Každé dva dny děláme převazy a příští týden jde na vyndání stehů.

20. 6. 2015 - Dnes večer nás kontaktoval pán z místních drah, že na "Barboře" u Jindřichova Hradce byl sražen pes vlakem. Jelikož je to již mimo katastr Jindřichova Hradce, nemohla místní městská policie k případu jet. Pejska jsme našli přímo mezi kolejemi a okamžitě jsme jej odvezli na veterinu do Jindřichova Hradce. Jedná se o zhruba tříletou fenečku ve velmi zanedbaném stavu - velmi podvyživená a místo srsti samý dred až na kůži. Fenečka měla velké štěstí a po srážce s vlakem utrpěla jen středně vážná zranění. Kromě ubroušené a roztržené tlamičky a vypadaných pár zubů, přišla ještě bohužel o větší část levé ťapky, včetně polštářků. Na veterině byla kompletně ošetřena a z poškozené ťapky jí byly ještě odoperovány dva články ze zbylých prstů, které byly již značně poškozené. Na ťapce má kolem 35 stehů. Byla ji zašita i tlamička. Nakonec byla dána na infuze, aby se trochu z celkového stavu vzpamatovala. Zítra jedeme na převazy nožičky, takže se uvidí co dále.