Chlupáč našel domov


kříženec čau-čau, pes, cca 10 let, KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020011168321

Chlupáček je obrovské zlatíčko a velký mazlík. Kdo ho pozná osobně už nechce jiného. Přestože je to už psí dědoušek, je nenáročný, klidný, přátelský, mazlivý a milující, trpělivý. Nevyžaduje již tolik pohybu, ale na procházku si samozřejmě rád dojde. K ostatním pejskům, kočičkám a dalším zvířatům naprosto nekonfliktní. Vhodný i k dětem. Je střední velikosti, váží 28 kg. Má šupinatou kůži, potřebuje tedy pravidelně stříhat - krásně drží, zvládáme to doma sami. A koupat - alespoň 1x měsíčně jinak ho kůže svědí. Je zvyklý v bytě, kde je moc spokojený. Je čistotný, ale vzhledem k jeho věku potřebuje častější venčení (cca po 8 hodinách). Ideální by pro něj byl domeček se zahrádkou kde je málo schodů, moc rád se vyvaluje na sluníčku. Byl by ideálním společníkem pro nějakou milou rodinku, která by uvítala klidného nenáročného pejska na mazlení. Uvítal by i psího kamaráda. Běžná samota mu nevadí, pokud se s ním po návratu řádně pomuckáte.

Více fotografií naleznete zde.

12. 10. 2016 - Dnes odjel náš svěřenec Chlupáček do nového domova s mladým pánem do Prahy, kde bude opečovávaným dědouškem jedináčkem. Opravdu věřím, že po všech životních útrapách najde konečně svůj opravdový domov.

19. 2. 2016 - Chlupíček vše zvládá na jedničku, již se v pohodě sám vyvenčí a začínáme s krátkými procházkami. Jeho chůze je o něco horší než před příhodou, ale může sám bez pomoci chodit a to je hlavní.

9. 2. 2016 - Chlupáček náhle přestal chodit na zadní nožky, po návštěvě veterinární ordinace jsme zjistili, že příčinou je vyhřezlá ploténka, která tlačí na míchu. Dostal prášky a klidový režim. Moc doufáme, že Chlupík zabojuje a bude zase normálně sám chodit.

3. 11.  2015 - Chlupáč byl dnes na kontrolním sonu kvůli zjištěné zvětšené prostatě. Po dobrání prášků a kastraci se vše krásně usadilo, prostata se výrazně zmenšila a je nyní v normě.

14. 10. 2015 - Chlupáč byl dnes vykastrován. Byla zjištěna značně zvětšená prostata, bude tedy nyní brát prášky a uvidíme jak dál. Jeho kůže je citlivá, potřebuje pravidelně koupat - alespoň 1x týdně a pravidelně stříhat. Hůře již chodí na zadní nožky a je potřeba, aby denně bral podpůrné léky na klouby a pohybový aparát (Alavis).

7. 10. 2015 - Chlupáč byl dnes ostříhán.

6. 10. 2015 - Dnes jsme do péče přijali pejska z útulku v Maršovicích. V útulku je již přes dva roky a z adopce byl již několikrát vrácen, kvůli útěkářství a demolici plotů. Je to aktivní dědoušek, který má rád společnost. Chlupáček byl dnes rovnou veterinárně prohlédnut a načipován č. mikročipu 981020011168321. Příští týden ho čeká kastrace - bohužel má sestouplé pouze jedno varle a proto je vhodné preventivně obě vyndat, aby mu to v budoucnu nedělalo problémy.