Vavruška našla domov


kočička, narozena cca začátkem června 2023, (ev. číslo 2023/08/01), č. mikročipu 203098100589132

Podmínkou adopce je kastrace v dospělosti.

Dne 3. 8. 2023 u nás někdo zanechal 2 mouratá koťata zavřená v krabici.

Vavruška je milá, mazlivá kotěcí slečinka. Na záchod chodí, s bráchou Vavříkem lumpačí a je to klasické hodné hravé kotě.  

Více fotografií naleznete zde.

20. 8. 2023 - Vavruška odjela do nového domova do Českých Budějovic do bytu.

Dne 3. 8. 2023 u nás někdo zanechal 2 mouratá koťata zavřená v krabici.

Někdo by možná řekl, že se o ně aspoň tímto způsobem postaral, má to ale hodně ALE ...

1) Dle zákona jde o opuštění zvířete, což je trestný čin. zákon 246/1992 Sb. § 6 říká: "Nikdo nesmí zvíře opustit s úmyslem se ho zbavit nebo je vyhnat. Za opuštění zvířete se nepovažuje vypuštění zvířete do jeho přirozeného prostředí, pokud je to vhodné z hlediska stavu zvířete a podmínek prostředí."

2) Opravdu se Vám zdá normální zavřít 2 koťata do krabice a nechat je napospas osudu s tím, že se o ně možná někdo postará? Jakou máte jistotu, že je v krabici neroztrhá kolemjdoucí velký pes, který nemá rád kočky? Jakou máte jistotu, že nebudou vtipnou hračkou pro kolemjdoucí puberťáky? Jakou máte jistotu, že je nějaký kolemjdoucí v dobré víře nepustí na svobodu a neskončí pod koly aut?

3) Opravdu Vám přijde normální přehrát svou zodpovědnost na útulek s tím, že se ani neinformujete, zda máme volnou kapacitu, zda nemáme stop stav kvůli nějaké infekční chorobě, zda vůbec v útulku někdo je? Koťata mohla čekat na záchranu z krabice několik hodin, celou noc, nebo i několik dní.

4) Toto jednání je o to smutnější, že koťata jsou vymazlená, to znamená, že byla v kontaktu s lidmi, někdo si s nimi hrál, staral se a nyní již byla na obtíž, že si zasloužila toto? Krabice od bot č. 37 jistě byla od dámských bot, koťata měla v krabici 2 plínky - takže se jich zbavila matka od dětí?

Pokud se nyní hnulo svědomí v osobě, která je u nás zanechala, žádáme ji aby se ozvala a jako slušný člověk nás informovala. Koťatům péči zajistíme, ale chceme, aby se s námi jako dobrovolníky jednalo slušně a ne takto. Pokud se osoba sama nepřihlásí, budeme nuceni podat trestné oznámení na policii.

Děkujeme také všem, kdo by nám k tomuto činu mohli podat nějaké podrobnosti.