Edward našel domov


kocourek, narozen cca v 7 / 2023, (ev. číslo 2023/10/02), č. mikročipu 981020000397790

Podmínkou adopce je kastrace v dospělosti.

Kočičku Robyn jsme přijali spolu se 6 koťaty z Dačic. Všechny kočičky byly odchyceny na silnici směrem na Bílkov. Původně tam bylo kočiček ještě více, ale některé nepřežily střet s autem. Edward je jedním z koťátek.

Edward byl plachý kocourek, který nebyl zvyklý na lidský kontakt. Nejdříve na nás prskal, ale už pochopil, že lidská ruka s sebou nenese nebezpečí, ale že umí dělat i dobře. Začíná nás sám vyhledávat, komunikuje, sám si již přijde pro pohlazení a vrní nahlas, abychom nebyli na pochybách, že je vše na dobré cestě ke zbavení všech strachů. Určitě bude potřebovat trpělivější přístup a více času na zvykání v novém domově, ale jelikož již máme zpětnou vazbu od jeho sourozenců, kteří domov již našli, tak adaptace probíhá dobře. Na ostatní kočičky je zvyklý, na záchůdek chodit umí.

Více fotografií naleznete zde.

16. 12. 2023 - Edík odjel dělat společnost kocourkovi do baráčku v Těmicích.

24. 11. 2023 - Edward už začíná chápat čím dál víc, že lidská ruka s sebou nenese nebezpečí, ale že umí dělat i dobře. Od depozitní tety se nechá hladit a i bříško již ukáže. Trpělivý a vlídný přístup a přísun ňaminek s ním dokáže divy.

14. 11. 2023 - Edward byl očipován a otestován FIV/FeLV - negativní.

2. 10. 2023 jsme přijali 1 dospělou kočku se 4 koťaty (kocourky) z Dačic. Všechny kočičky byly odchyceny na silnici směrem na Bílkov. Původně tam byla ještě další dospělá kočička s dalšími koťaty, ale 1 kotě a 1 dospělá nepřežila střet s autem a další koťata se zatím nálezkyni nepodařilo odchytit. Pokud se tak stane, přijmeme je k nám.

Edward je plachý kocourek, který doteď nebyl zvyklý na lidský kontakt. Rád se schovává, prská na nás.