Vrkalka našla domov


kočka, velmi stará

Vrkalka je stará kočička, již nemá žádné zoubky, ale to jí nebrání papkat i granulky, poradí si prostě se vším :-) Je velmi mazlivá, hlazení zbožňujě a sama se ho dožaduje, chování se jí moc nelíbí. Vrkalka jsme ji pojmenovali podle zvláštních hrdelních zvuků, které vydává :-) S ostatními kočičkami je velmi kamarádská. Čistotná. 

Zdravotní stav: Přišla s obrovskou rýmou a výtoky z očí, to se podařilo antibiotiky vylepšit, ale i tak jí zůstávají vřídky na víčkách a hlavně má trvale již poškozeny plíce. Zřejmě neustálými záněty. V domácím prostředí jí to nijak moc nevadí, na venkovní pobyt již to ale není. Její dýchání je slyšitelné, ale zvyknete si na to :-)

Více fotografií naleznete zde.

21. 9. 2016 - Tak i Vrkalka se dočkala a odjela do nového domova do Kamenice nad Lipou, kde bude v bytě dělat společnost lidské babičce a budou si v poklidu spolu užívat důchodu.

3. 1. 2016 - Dýchání stále nic moc, veterináři dělají rentgeny a zjišťují trvalé poškození plic. Zřejmě neustále se opakujícími záněty během předchozího života.

30. 12. 2015 - Vrkalce je lépe, ale i tak se její dýchání nezlepšuje tak, jak bychom si představovali. ATB se prodlužují.

23. 12. 2015 - Kočičku vyšetřuje veterinář, dostává kapičky do očí a antibiotika. Je jí uděláno sono.

22. 12. 2015 - Dnes jsme přijali do péče kočičku z uzavřeného zahradnictví v Albeři. Kočička tam byla spousty let, ale nyní se pracovnice bála, jak přežije ve svém věku zimu a tak ji dovezla k nám. Přišla s obrovskou rýmou a výtoky z očí.