Frodo našel domov


čivava nebo její kříženec, pes, 2-3 let, KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020000320681

Frodo je malinký psík (3,5-4 kg) pocházející z množírny. Ve svém životě poznal jen to špatné (blechy, tmu, klec, žití ve vlastních výkalech) a na nás a nových majitelích teď je, abychom mu ukázali to krásné ze života. Postupně se učí hygienu, neznal vodítko, ale v současné době je již schopný chodit ven jak na kšírkách, tak na obojku. Postupně si začíná hrát. Stále je trochu asociální a zbrkle reaguje na lidskou ruku, nicméně je hodný a veškerou manipulaci snáší bez známek agrese. Na ostatní pejsky je zvyklý, doma zvládá být i o samotě, nic neničí.

Ze zdravotního hlediska má velký problém se zadními končetinami. Na obou kyčlích má dysplazii, k tomu se přidává oboustranná mediální luxace pately (pravá končetina - 2 stupeň, levá - 4 stupeň) a aby toho nebylo málo tak má patologické úhlení končetin a zlomeninu pravé fibuly. Do budoucna by měl tedy dostávat chondroprotektiva (alavis, aptus aptoflex), chirurgický zákrok vzhledem k patologickému úhlení končetin doporučen nebyl :-(
Dalšími zdravotními problémy jsou
viditelné rohovkové léze (jizvy, prorůstání cév), chybí mu hodně zubů, nicméně je schopen baštit pěkně.

Kontakt pro zájemce - 603 219 149 (Jindřichův Hradec)

Více fotografií naleznete zde.

21. 2. 2018 - Frodo byl dnes naočkován a rovnou odjel do nového domova do bytu do Suchdola nad Lužnicí.

12. 2. 2018 - Frodo byl dnes vykastrován a načipován (č. mikročipu 981020000320681).

2. 2. 2018 - S Frodem jsme dnes navštívili naši veterinární kliniku, abychom zjistili, v jakém stavu pejsek je. Problémem se nám již při prvním pohledu jevily zadní končetiny a bohužel jsme se nemýlili.

Na obou kyčlích má dysplazii, k tomu se přidává oboustranná mediální luxace pately (pravá končetina - 2 stupeň, levá - 4 stupeň) a aby toho nebylo málo tak má patologické úhlení končetin a zlomeninu pravé fibuly. Do budoucna by měl tedy dostávat chondroprotektiva (alavis, aptus aptoflex), chirurgický zákrok vzhledem k patologickému úhlení končetin doporučen nebyl :-(
Dalšími zdravotními problémy jsou viditelné rohovkové léze (jizvy, prorůstání cév), chybí mu hodně zubů, nicméně je schopen baštit pěkně.

1. 2. 2018 - Dnes jsme do péče převzali 4 pejsky z množírny v Kamenici nad Lipou, kteří byli 31. 1. 2018 odebráni majitelům.

31. 1. 2018 - Dnes nás oslovila paní Iva Raisová z Azylu Dej pac a požádala nás o pomoc při umístění pejsků z množírny. Pejsci mají být odebráni za asistence SVS a Policie ČR.