Mikeš Očičko našel domov


kocour, cca 12-15 let, KASTROVANÝ, (ev. číslo 2021/05/04, původně ev. číslo 2019/03/04)

Kocourek byl nalezen na jaře 2019 v Třeboni a umístili ho k nám z Veterinární kliniky za branou, Po půl roce u nás našel nový domov, ale nyní po roce a půl v novém domově je zpět u nás (majitelka se již o něj nemůže starat). 

Mikeš je vděčný mazel. Zvládá i společnost ostatních kočiček i pejska (i v posledním domově měl za kamarády kočičky a pejska. Je slepý a pravděpodobně i hluchý, jelikož nereaguje ani na vysavač a také velice hlasitě mňouká, což většinou hluché kočičky dělají, jelikož se neslyší. Záchůdek používá v pohodě, doma si vybere svoje místo a z něj postupně prozkoumává okolí :-) a vrací se zase zpět.

Hledáme pro něj nový domov v bytě, kde se nebude dít moc velkých změn, aby si přes svůj handicap užil ještě spokojený kočičí život. Pokud jsou věci na svém místě, tak se se ztrátou zraku dokáží zvířátka vypořádat v pohodě. 

Více fotografií naleznete zde.

3. 7. 2021 - Očičko odjel do nového domova do Lišova k paničce, která se o něj od začátku zajímala a sledovala jeho zdravotní peripetie a věřila, že si vybojuje svůj život a také domov. A dnes se tak stalo.

2. 7. 2021 - Dnes poslední kontrola před adopcí. Červené krvinky opět o trochu lepší :-)

21. 6. 2021 - Další kontrola, červené krvinky se velice pomalu zvyšují, ale i to nás velice těší. Ještě týden tedy budeme pokračovat v ATB a pak již bude možné léky vysadit. Léky na krvetvorbu budeme podávat déle.

12. 6. 2021 - Kontrola na veterině sice neukázala extra obrat k lepšímu, ale zároveň ani k horšímu. Ledvinové parametry se dost zlepšily, což nás moc těší ale trápí nám ještě nízké červené krvinky. Pokračujeme tedy v podávání ATB a ještě léky na podporu krvetvorby.

4. 6. 2021 - Dnes kontrola na veterině - krve malinko lepší, ledviny stejné (ty už asi úplně nezlepšíme), ale ostatní parametry se zlepšili, kocourek pořád baští a mazlí se, takže to nevzdáváme, ATB má na 7 dní prodloužena.

31. 5. 2021 - Kocourek Mikeš Očičko má bohužel smůlu smůlovatou. Když v roce 2019 našel nový domov, i přesto že byl slepý, mysleli jsme, že na stará kolena má vystaráno. Bohužel před cca týdnem o domov přišel a putoval zpět k nám. Tím ale jeho smůla ještě nekončí, zdravotně na tom není vůbec dobře, ledviny mají neměřitelné parametry, červené krvinky v nedohlednu, zánět v těle, u ledvin útvar a jistě bychom při dalším zkoumání našli další nálezy. Nyní tedy dostává kapačky a atb. a doufáme, že ještě trochu života z jeho zhuntovaného tělíčka vykřešeme. FIV / FeLV negativní.

22. 5. 2021 - Po roce a půl v novém domově se nám do péče vrací kocourek Mikeš, jelikož majitelka (bohužel zůstala sama a nyní jde do nemocnice a domů se již vracet nebude) se již o něj nemůže starat. Kocourek už je opravdu hodně starý, vyhublý, nicméně chuť k jídlu ještě má.

30. 9. 2019 - Po půl roce u nás se usmálo štěstí i na Mikeše. V místním tisku si ho vyhlédl starší manželský pár a rozhodli se mu nabídnout domov, který sdílejí již s 2 zachráněnými kočičáky a 1 pejskem. Mikeš bude tedy bydlet v domečku na Otíně. 

22. 3. 2019 - Kocourek byl nalezen v Třeboni začátkem března a umístili ho k nám z Veterinární kliniky za branou, jelikož se mu nepovedlo najít domov přímo odsud. Kocourek je již starší, byl nalezen již vykastrovaný, takže asi kdysi někomu patřil, a je slepý (luxace čoček oboustranně - čočka uvnitř oka není ve správné pozici, momentálně mu nepůsobí žádný problém, ale v budoucnu se může stát, že se zvýší nitrooční tlak a vznikne glaukom, což se dá řešit odstraněním čoček nebo celého oka).