Břéťa - Myšák našel domov


malý kříženec (10 kg), pes, cca 5 let, KASTROVANÝ, č. mikročipu ..........

Břéťa se k nám dostal po zemřelém majiteli z Třeboně, který spolu s 2 pejsky žil v dřevěné budce na cizím pozemku a pravděpodobně měl sám co dělat, aby se uživil, dle toho také vypadá stav pejska.

Břéťa je 10ti kilový pejsek, který se hodně bál, ale neprojevoval se nikdy ani při manipulaci a ošetřování agresivně. Bohužel se k nám dostal ve stavu, kdy nechtěl chodit. Měl totiž velké podebrané rány na zadní části těla. Dobře ale zareagoval na léčbu a dostal se poměrně rychle do pořádku jak psychicky, tak zdravotně. Nyní již dočasnou tetu pusinkuje, zvyká si krásně i na další lidi a dokonce i malé děti, s ostatními pejsky je také pohodový. Na vodítku již chodí hezky a leká se každý den o trochu méně.

Více fotografií naleznete zde.

14. 02. 2021 - Myšák odjel bydlet do baráčku v Javorníku (okr. Ústí nad Orlicí), bude zde mít společnost 1 pejska a hlavně mladé holčičky, která bude jeho parťačkou.

04. 02. 2021 - Myšák byl vykastrován a načipován.

17. 01. 2021 - Břéta alias Myšák jak mu nakonec říkáme, udělal velký pokrok. Psychicky se dává do pohody, dočasnou tetu už pusinkuje, zvyká si krásně i na další lidi a dokonce i malé děti, s ostatními pejsky je také pohodový. Na vodítku již chodí hezky a leká se každý den o trochu méně.

14. 01. 2021 - Břéťa byl dnes na kontrole na veterině, rány se mu hezky hojí, ATB zabírají moc dobře.

10. 01. 2021 - Břéťa se k nám dostal po zemřelém majiteli z Třeboně, který spolu s 2 pejsky žil v dřevěné budce na cizím pozemku a pravděpodobně měl sám co dělat, aby se uživil, dle toho také vypadá stav pejska. Bohužel se k nám dostal ve stavu, kdy nechce chodit. Na zádech a zadních končetinách má starší rány, které jsou podebrané a musí mu způsobovat veliké bolesti. Hned v den příjmu byl vyšetřen (krve, sono, RTG) a zatím dostal 2 druhy ATB, léky na bolest, léky na podporu kůže a také antibiotickou mast přímo na rány po jejich vyčištění.