Žeryk našel domov


kříženec jezevčíka, pes, 13 let (narozen 7/2007), KASTROVANÝ, č. mikročipu 981020011362423

Žeryk je krásný pes, na svůj věk velmi aktivní. Má rád společnost lidí. S fenkami i pejsky vychází na procházce dobře (musí se s nimi nejprve seznámit), ale v novém domově by měl být jedináčkem. Doma si hlídá místo, hračky, jídlo a dokáže se ohradit i proti feně. Do svých 8 let žil jen venku, nyní je již 4 roky zvyklý doma. Na procházkách je nutné ho vodit na vodítku, jelikož má silný lovecký pud a tak když chytne stopu, nic jiného ho nezajímá. Není vhodný ke slepicím či kočkám.

Více fotografií naleznete zde.

7. 8. 2020 - Po dalším roce u nás se na Žeryka snad usmálo štěstí a odjel již do 4. adopce. Nový majitel má zdá seideální podmínky a dle svých slov ví, co od žeryka čekat, jelikož měl podobného pejska. Tak doufáme a přejeme oběma, aby spolu našli společnou řeč a bylo jim spolu fajn. Bydlet bude Žerda v domečku s uzavřeným dvorem na třebíčsku.

10. 5. 2019 - Žeryk se nám bohužel vrací z adopce zpět, jelikož si jeho páníček našel přítelkyni s dítětem, které je alergické na psy a budou se sestehovávat do jedné domácnosti. Je nám líto, že ani tentokrát to Žerďovi nevyšlo a putuje po 4 měsících v adopci zpět k nám :-(

11. 1. 2019 - Žeryk odešel bydlet do bytu v Jindřichově Hradci. Bude bydlet kousek od nás s mladým pánem, tak se snad budeme také někdy potkávat. Za ty skoro 3 roky u nás se stal miláčkem nejen naším, ale i venčitelů - prostě jindřichohradecká celebrita :-) Tak snad je toto jeho již poslední domov, kde zůstane napořád a ještě dlouho si s páníčkem budou užívat výlety do přírody, které mají oba rádi.

1. 5. 2018 - Žeryk se spolu s dalším naším depozitním pejskem - fenkou Bee zúčastnil pochodu s prvky dogtrekkingu "Putování krajem mýtů a legend". Celých 20 km si opět užil a doma se pak zavrtal do pelíšku a usnul. Více si můžete přečíst zde.

8. 4. 2018 - Žeryk je vášnivý výletář a tak dnes vyrazil spolu s dalšími našimi depozitními pejsky (Maxem a Bee) na pochod s prvky dogtrekkingu "Toulky okolo Kletě". Celých 20 km si užíval a i na Kleti, kde ostatní pejsci na hodinku zalehli a odpočívali, tak Žerda byl připraven stále vyrazit na cestu :-) Více si můžete přečíst zde.

10. 7. 2016 - Do péče se k nám opět vrací pejsek Žeryk - panička se s ním chtěla mazlit více než si Žeryk představoval a vyrušovala ho když odpočíval - Žeryk nelenill, ohradil se a kousl ji. Toto by si samozřejmě neměl dovolit, bohužel v této domácnosti chyběly pravidla a dané mantinely a Žeryk si dělal co chtěl. Žerda je však paličatý jezevec a je potřeba k němu i tak přistupovat - kdo chová jezevčíky, ví, o čem mluvíme. Takže opět hledá nový domov, nejlépe někoho, kdo již s jezevčíkama má zkušenosti.

8. 6. 2016 - Žeryk dnes odjel do nového domova ke starší paní, která přišla o svého pejska. Bude jí dělat společnost v domku se zahrádkou ve Valtínově.

25. 5. 2016 - Při poslední návštěvě veteriny, jsme byli upozorněni na poslechovou šelest na srdíčku Žeryka. Bylo nám doporučeno vyšetření srdíčka, kde se odhalí jeho problémy. Dnes jsme tedy byli na natočení srdíčka přes sono a udělali jsme i rentgen. Závěry jsou takové, že Žeryk trpí onemocněním srdíčka - poškození chlopně, což je typické onemocnění starších pejsků. V současné době však žádná léčba není nutná, chová se normálně, neomezuje ho to, naopak se divíme, že je tak vitální a plný energie. Do budoucna se však předpokládá, že bude muset brát prášky na srdíčko.

24. 4. 2016 - Žery byl dnes vrácen z adopce. Žeryk se pravděpodobně polekal padajících gramodesek a v tu chvíli byl v těsném kontaktu jeden ze synů rodiny a schytal lehký kousanec do nosu. Chyba je rozhodně na obou stranách, ale rodina už Žerykovi nevěří a již mu nedali další šanci.

13. 4. 2016 - Žeryk dnes odjel na zkoušku do nového domova k rodině se třemi dětmi do bytu v Jindřichově Hradci.

8. 4. 2016 - Žeryk byl dnes na vyndání stehů a byl naočkován.

30. 3. 2016 - Žeryk byl dnes vykastrován a načipován č. mikročipu 981020011362423.

24. 3. 2016 - Dnes jsme do péče přijali osmiletého křížence hrubosrstého jezevčíka, jehož majitelka se o něj již nemůže dále starat.