Arka našla domov


kříženka zlatého retrívra, fena, 8-9 let, KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020000161879

Arka je klidná hodná fenka, která je ale stále fit a má ráda procházky i blbnutí na zahradě :-) Je to veliký mazel, svoje lidi si zamiluje a je ráda v jejich společnosti, bohužel až moc, takže jakmile se ocitne zavřená někde, kde má pocit, že být nechce, nemá problém začít okusovat dveře, aby se dostala pryč. Miluje procházky i válení na zahradě. Vadí jí manipulace u veterináře, česání a třeba i vyndání klíštěte, ale s náhubkem (ten si nechá nasadit bez problémů) všechny tyto procedury strpí :-) Byla zvyklá žít na zahradě s přístupem do domu. U nás má režim spíše opačný, bydlí doma a venčit se chodí ven na procházky. I na to si již zvykla a doma je čistotná. Na vodítku chodí hezky, netahá a bez problémů chodí i na volno, drží se u člověka a na přivolání se krásně vrací. S ostatními pejsky venku vychází dobře, ale doma chce šéfovat a tak je vhodná spíše jako jedináček. Je zvyklá na kočičky.  

Více fotografií naleznete zde.

19. 8. 2017 - Arka odjela ke staršímu manželskému páru do bytu do Prahy, ale většinu času budou společně trávit na chalupě, kde bude mít k dispozici i zahradu.

9. 5. 2017 - Arka byla naočkována.

27. 4. 2017 - Arka byla vykastrována a byla jí odstraněna i kýla s lipomem. Zároveň byla načipována (č. mikročipu 981020000161879).

25. 4. 2017 - Dnes byla Arka na veterině na prohlídce, jelikož na břiše má bouli velikosti lidské pěsti. Dle pozůstalých po její majitelce se jednalo o tukový nádor. Dle našich veterinářů se jedná o kýlu, která bude odstraněna při kastraci.

18. 4. 2017 - Dnes jsme do péče přijali 8-9 let starou kříženku retrívra po zemřelé majitelce.