Bee našla domov


kříženka NO, fena, 1,5 roku, KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020000320685

Bee je mladá fenka NO (nejspíše kříženec NO). Je velmi chytrá a zvídavá, ale kvůli špatným zkušenostem s bývalým majitelem potřebuje trpělivý přístup. Ovládá pár základních povelů a velmi ráda se učí novým věcem. S ostatními pejsky vychází po seznámení dobře (na cizí útočí, nicméně pro seznámení jí stačí pár minut a pak si již chce hrát), je zvyklá na pobyt venku i v bytě - je čistotná, nicméně není vhodná k adopci pouze do bytu, ideální pro ni je domek se zahrádkou, kde má možnost být venku i doma. S trpělivým přístupem z ní bude skvělá parťačka pro život. Vhodná pouze pro ženy a nutné je dojíždění za ní dokud si nezvykne.

Více fotografií naleznete zde.

 

8. 2. 2019 - Bee po dlouhém zvažování pro a proti nakonec zůstává v dočasném domově napořád. Je zde spokojená, celou rodinu má ráda a bez problémů zvládá i přítomnost dalších depozitních i domácích zvířat. Takže od dnešního dne již nebude muset nikam dál putovat a snad si toho bude holka vážit :-)

18. 12. 2018 - Bee se nám po 4 měsících vrací z adopce, jelikož si na majitele za tuto dobu nezvykla a navíc začala napadat návštěvy.

23. 8. 2018 - Bee odjela bydlet do baráčku do Radouňky k pánovi, co má zkušenosti s německými ovčáky a který posledních 14 dní za Bee docházel, aby si na něj postupně navykla. A aby neodcházela do nového domova sama, vzala si s sebou i svou kočičí kamarádku Kid :-)

31. 7. 2018 - S lidmi, které zná a přijala za své, funguje Bee naprosto skvěle. Je to mazel, zavisláček, kamarádka pro děti. Cizí lidi za přítomnosti těch svých přijímá dobře, pokud s nimi zůstane sama, tak si drží odstup a může se i ohradit, proto je nutné, aby si na budoucího páníčka zvykala postupně.

1. 5. 2018 - Bee se spolu s dalším naším depozitním pejskem Žerykem zúčastnila pochodu s prvky dogtrekkingu "Putování krajem mýtů a legend". Celých 20 km si užívala, seznamovala se s lidmi i pejsky na trati. Více si můžete přečíst zde.

8. 4. 2018 - Bee se spolu s dalšími našimi depozitními pejsky (Maxem a Žerykem) zúčastnila pochodu s prvky dogtrekkingu "Toulky okolo Kletě". Celých 20 km si užívala, seznamovala se s lidmi i pejsky na trati. Zvládla i rušnou hodinku přímo na Kleti, kde bylo při slunečném počasí opravdu dost lidí a v cíli ještě zapózovala fotografce Katce Endlerové, které moc děkujeme za krásné fotky - k nahlédnutí zde. Více si můžete přečíst zde.

17. 2. 2018 - Bee byla dnes vykastrována a načipována č. mikročipu 981020000320685. Bee udělala během dalších pár měsíců u nás velké pokroky. Bezproblémů již chodí na vycházky, pouštíme ji i na volno, na přivolání přijde. S novými lidmi již vychází většinou bez problémů, jen se úplně do kontaktu s nimi nehrne a drží si trochu odstup, ale pro pamlsek si ráda přijde.

23. 11. 2017 - Bee očima cvičitelky Terezy Ratajové - část pátá:
Dneska na tréninku byla opět kamarádka Kristýna, se kterou se Bee setkala už minule. Tentokrát si užívala hlazení, byla uvolněná a bez stresu. Udělaly sme si tedy výlet na veterinu. Dovnitř sme nešly, ale procházely jsme se před budovou, potkaly jsme paní s holema, padající řvoucí dítě atd. Bee byla vyjukaná, ale pamlsky si vzala, nechala se chytit za postroj, pohladit... a hlavně, cestu v autě v látkové boudičce, kterou viděla poprvý zvládla naprosto bravurně! Klobouk dolů, je úžasná!

14. 11. 2017 - Bee očima cvičitelky Terezy Ratajové - část třetí:
Bee je mladá fena NO, která byla nejspíš mlácená alkoholikem. Panicky se bojí lidí a ze strachu už pokousala. Dojíždim za ní pracovat do azylu Cibela..
Momentálně máme za sebou přesně 13. lekcí, nemám s ní žádný problém. Je strašně mazlivá a učenlivá. Začaly sme pracovat s klikrem, nose touch nebo podávání pacek jsou oblíbené triky :). Hodně pracujeme také na manipulaci (chytání postroje, obojku a vodítka, náhubku). Začínám do tréninku zapojovat další lidi.
Veškerá naše komunikace je založená na vzájemné důvěře a možnosti volby. Je to měsíc co spolu komunikujeme, začalo to sezením na kýblu venku v bahně a házením pamlsků, přeháněla jsem slušné psí signály a taktéž to dělala Bee, už na 3. lekci mi jedla pamlsek z ruky a na šestém setkání jsem si jí mohla hladit.
Znovu dík Lence z Voříškova za odborné konzultace. :)
Tohle má smysl!
Prosím, komunikujme se psy slušně!

7. 11. 2017 - Bee očima cvičitelky Terezy Ratajové - část druhá:
Dnes jsem měla s Bee 9.lekci, opět si vyndala nohu z postroje a bylo jí třeba ho rozepnout a opět nandat. To už jsme jednou zvládly a dnes podruhé. Bee miluje jednoduchý hlavolámek, zarulovanou dečku a v ní kousky salámu, je na ní vidět, jak se jí úplně rozzáří oči a když jí hlavolam připravuju, jde mi asistovat :). Je to ještě štěně a za jejím strachem je obrovská zvídavost. Postřehy z dnešního setkání 1. poprvé komunikuje okamžitě 2. nedělá jí problém hlazení 3. šíleně jí baví čuchání hlavolamu.
V dalších setkáních máme v plánu naklikání a nácvik potřebných věcí.
Držte palce.

4. 11. 2017 - Bee očima cvičitelky Terezy Ratajové - část první:
Dnešní den byl až magický. Ráno jsem pracovala v útulku Cibela s týranou mladou fenkou NO Bee, měly sme spolu sedmou lekci. Postupně jsem si přes slušné psí chování a dobré pamlsky získala její důvěru. Byl před námi ale úkol, na který jsme ještě nebyly dostatečně připraveny. Bee si vyndala nohu z postroje a byla jí třeba zandat zpět, také měla moc utažený náhubek a ještě k tomu bylo třeba odepnout druhé vodítko, které měla zbytečně připlé k obojku. Nechtěla jsem, aby s ní už nikdo manipuloval na sílu a tak jediná šance byla to prostě zvládnout, protože s nikým jiným než se mnou nekomunikuje, panicky se bojí a následně vyjíždí (pouze ze strachu). Zvládly sme to spolu :) a ani jednou mě nechtěla zabít :). Jsem na nás obě hrdá... za to díky moc Lence :)


2. 10. 2017 - Dnes jsme do péče přijali devítiměsíční kříženku německého ovčáka, jejíž současní majitelé ji nezvládali a fenka je údajně napadala.