Mia našla domov


yorkshire terrier, fenka, 9 let, KASTROVANÁ, č. mikročipu 981020011371646

Mia je milá, mazlivá a kontaktní fenečka. Zvládá základy poslušnosti a s dětmi má velkou trpělivost. S ostatními pejsky vychází dobře, ale asi by byla raději doma psím jedináčkem. Hledáme pro ni domov, kde nebude celý den sama doma. Je totiž hodně fixovaná na člověka. Jako správný teriér je uštěkanější než „běžná psí populace“. Je hravá, ale pozornost si nevynucuje. Zatím musí Mia dodržovat dietu a brát léky. Kromě Entizolu bere lék na epilepsii. Za celou dobu v depozitu záchvat neměla a dle původní majitelky má záchvaty ojediněle a jsou slabé.

Více fotografií naleznete zde.

16. 2. 2019 - Mia odfrčela až do dalekého Krnova. Bydlí v domečku se starším pánem, kterému bude věrnou společnicí doma i na procházkách.

25. 1. 2019 - Týden po operaci kýly se Mie zcela srovnalo vylučování a nyní kaká většinou dvakrát denně (venku). Je to neuvěřitelný úspěch poté, co byla schopná udělat až 16 hovínek denně a téměř to neměla pod kontrolou. Ještě budeme konzultovat s veterinářem, zda budeme nějak upravovat dávkování léku, které bere. Příští týden jde Mia na vyndání stehů.

18. 1. 2019 - Mia dnes podstoupila odstranění tříselné kýly. Zákrok dopadl dobře. Nyní budeme čekat, zda mohla být kýla jednou z příčin problémů s kálením.

19. 12. 2018 - Léky spolu s dietou (krůtí maso a rýže) zabraly a Mia doma téměř nekálela. Po 6 týdnech jsme na radu lékaře zkusili léky vysadit a pokud by bylo vše v pořádku, začali bychom upravovat dietu (změna masa, pak případně příloh). Po pár dnech však Mia začala zase kálet, proto jsme léky nasadili zpět. Nyní ji čeká operace tříselné kýly, která by mohla také střevo dráždit a být jednou z příčin problému.

24. 10. 2018 - Po konzultacích s několika veterináři byla dnes Mia vyšetřena specialistou na trávicí trakt. Svěrač funguje naprosto bez problémů. Dle RTG ani sona tam žádný problém vidět není (jen povolené pánevní svaly, z toho důvodu může mít pocit, že ještě není vyprázdněná, a proto často tlačí dlouho na prázdno). Je možné, že je tam nějaký chronický zánět, který spolu s tříselnou kýlou může vyvolávat nevědomé kálení. Proto byly Mie nasazeny protizánětlivé léky a zároveň nasazena dieta. Dále bude odstraněna tříselná kýla. Pokud by problémy dále přetrvávaly, byla doporučena kolonoskopie.

31. 8. 2018 - Mia byla dnes na odstranění zubního kamene a zároveň byla načipována č. mikročipu 981020011371646.

17. 8. 2018 - Dnes jsme do péče přijali fenečku jorkšíra. Byla k nám majiteli dána z důvodu dlouhotrvajícího nezvládnutí hygieny doma. Dle vyšetření veterináře žádný zdravotní problém Mia nemá, proto se pokusíme zjistit příčinu a vyřešit ji. Mia trpí epilepsií, proto musí brát léky. Záchvaty má ojediněle a nejsou příliš silné.