Šarlota v novém domově


6. 1. 2019

Dobrý den, ráda bych Vás informovala, že Šarlotka utekla hrobníkovi z lopaty. 30.12. ráno byla ještě ok a za dvě hodiny, býlí jazyk, lapala po dechu, zvracela a dusila se. Okamžitě jsme ji převezli na veterinu. Kyslíkový stan na rychlou pomoc. RTG ukázal jednu plíci plnou vody, břišní dutina vzduch. Šarlotka byla hospitalizovaná dva dny. Na noc nám ji vydali domů a zas ráno musela na infuze. Krev – žádný orgán neselhává…rozhodli jsme se bojovat. Kontrolní RTG ukázal zbytnělé srdce, které asi vytvořilo výpotek do plic. Malé útvary v oblasti plic. Nedají se více specifikovat. CT nebylo doporučeno, nepřežila by ho…musí se uspat. Už se nepostavila na nohy, jen ležela. Nepřijímala potravu a čůrala pod sebe. Plenu nechtěla, tak jsem ji občas stačila vynést a někdy se počůrala. Třetí den, jsem se rozhodla utrpení neprotahovat. Šarlotku jsem nechala doma s tím, že se rozloučíme a na veterinu pojedeme večer na uspání. Po hodinách jsem se pokoušela Šarlotku rozkrmit. Vařené hovězí a piškoty. Začala pít a jíst. Odpoledne ji náš druhý adoptovaný pejsek vyštěkal na nohy. Chtěl jít ven a nechtěl jít bez ní. Štěkal tak dlouho až se začala stavět. Pomohla jsem ji ven a ona opravdu šla. Sama se vyčůrala, začala vrtět ocáskem. Večer si zopakovala své 4 m venku a zas lehla. Veterinu jsme jeli až druhý den, aby vyndali kanylu. Kontrola: plíce jsou zas prázdné. Artróza rozsáhlá. Srdce není úplně ok, ale má svůj věk. Momentálně už chodí kolem domu. Někdy se zvedne sama, někdy ji musí člověk pomoci. Papá, pije, noc vydrží. Hodně spinká a odpočívá. Venku si zaštěká. Chodí čuchat do kuchyně a pro pomazlení také přijde, pokud ji zrovna někdo nehladí. Asi už tu nebude dlouho, ale možná do jara, léta…??? Uvidíme. Rozhodně máme příležitost se rozloučit a určitě ji necháme odejít důstojně. Až to nastane budu vás informovat. Vše nej do NR. A posílám nějaké aktuální foto. Stáňa K.

17. 10. 2018

Šarlotka je stále s námi. Bere léky na lepší trávení, Degan, jinak je bez nádoru a vše OK. Je to ten nejlepší a nejhodnější hafi na světě.

15. 11. 2016

Dobrý den,
ráda bych Vás jen informovala, že se Šarlotka má dobře. Dnes prodělala malou operaci. Měla bouličku na hrudníku – byla tuková a druhou na noze, ta byla poslána na rozbor (nebyla tukového původu). Vše dopadlo dobře a Šarlinka teď dospává doma na svém pelíšku. Již se nedrbe a ani z očiček již ji nic neteče. Zánět se zcela uzdravil. Srdíčko je prý zcela zdravé. Váha se nám pohybuje během roku 28-30kg.
Moc vám za ni děkujeme. Ještě pošlu pár fotek.

19. 2. 2016

Dobrý den,
hlásíme, že vše ok. Už pouštíme i z vodítka. Nezvrací, papá dvakrát denně. Je odčervená, dostala preventivně tabletku na blechy, doktor jí ostříhal drápky. Také dostala kapičky na očička, v jednom byl malý zánět. Samé drobnosti. Je zdravá i srdíčko prý dobré. Trochu je slyšet, ale říkal, že to bude spíše stresem z veteriny. :-) Už vydrží celou noc hajat a také už párkrát zůstala sama doma. Vždy vše v pořádku. Když jsme na zahradě, hlídá! Super. Samotná na zahradě ještě nebyla, nechce, dojde se jen vyčůrat a jde zpět. Tak zas zavřu dveře. Chodí na dvě vycházky a pak je doma či s prckem na zahradě na písku, když nosím dřevo atd. Je to poklad. Posílám fotku, tady je nejčastěji. S. K

14. 2. 2016

Dobrý den, vše ok. Šarlotka se rozkoukala. O pelíšek moc nestojí. Raději má gauč a spala v posteli. V noci si zapískala a chtěla zvracet. Večer dostala poloviční porci, ale asi to na ni bylo moc. Hills light, když tak změníme značku, když to bude dál. Dnes jí dám na třikrát. Zahradu si hlídá, hlásí že je tam. Dnes zkusíme vycházky do okolí. Přikládám pár fotek. Hezkou neděli S.K