Ťapík a Ťapička v novém domově


7. 12. 2020

Dobrý den,
za chvíli to bude rok, co jsou sourozenci Ťapík a Ťapička se mnou. Daří se jim moc dobře. Jsou spokojení a zvyklí na neustálou pozornost a na mazlení. Dostávají spoustu lásky, drbání za ušima a na zadní straně krku, na zádech a samozřejmě plné misky jídla. Jsou oba opravdu moc úžasní - moji mazlíčci. Tapička má 4,4 kg. Ťapík má 5,5 kg.

12. 3. 2020

Dobrý den,
Ťapík a Ťapička se mají výborně. Jsou už zcela zvyklí na byt v Praze. Moc rádi baští a to i granulky (Purina Pro plan). Dostávají denně i kapsičku nebo malou konzervu. Někdy i vařené kuřecí maso ( jen ve vodě a bez soli a bez koření). To se Ťapíkovi nejvíce líbí a popohání mě mňoukáním, ať vaření urychlím. Ťapička má 3,9 kg. Ťapík 5,1 kg. Mají pořád dobrou náladu, hrají si s hračkami a v noci se spolu honí po bytě (člověk by ani neřekl, že jim je 10 let). Většinou se mnou v posteli večer spí, ale pak se na noc vytratí a přijdou ráno a vrní jako dva motory. Otírají se o mně a předhánějí se, kdo bude více pohlazený. Rozděluju mazlení stejně oběma. A milujou vodní fontánku, ze které pijí vodu. Asi to neznali z dřívějších dob. Měli k tomu ostych a nevěděli, co s ní mají dělat. Mají denně připravenou fontánku a taky misky s vodou po bytě. Ale už chodívají jen na fontánku. Mějte se pěkně.

20. 2. 2020

Dobrý den,
Ťapík a Ťapička se mají moc dobře. Spokojeně baští a jsou vděční za pohlazení a dobré slovo. Pořád se chtějí mazlit a neustále vrní. Přestěhovali jsme se do Prahy a zvykáme si, ale jsem s nimi, tak se cítí dobře i v neznámém prostředí. Ťapička spí na mojí peřině a Ťapík vedle mě. Oba vrní. Mají rádi vařené kuřecí maso. Ťapík jí rychleji a taky větší porce. Jsou oba opravdu zlatí. Rozumí a reagují, když na ně mluvím. Někdy se večer teda docela nahánějí a pak si zase olizují hlavy, jsou úžasní Mějte se hezky.

4. 2. 2020

Dobrý den,
od včerejška jsme s Ťapičkou a Ťapíkem v Praze a budeme zde pár měsíců kvůli mé práci. Cestu i zvykání si na nové prostředí snášeli a snášejí velice dobře. Jsou oba velcí mazlíčci a pořád vyhledávají mazlení a pohlazení. Taky neustále vrní. Zdá se, že jsou moc spokojení a já taky.

13. 1. 2020

Dobrý den,
Ťapička a Ťapík se mají hezky. Oba dva už se chodí mazlit a moc si užívají drbání. Oba jedí i granule, ale krmím je taky kapsičkami, konzervami a vařeným hovězím a vařeným kuřecím masem. Maso mají nejraději, ale Ťapička hovězí moc nejí. Někdy jsou zalezlí pod postelí, ale už několikrát denně chodívají sami ven se pomazlit (dříve vylezli jen večer a v noci). Ťapička i Ťapík chodí ráno a večer za mnou do postele a vrní a vrní. Jinak spí v noci oba spolu někde zalezlí nebo v krabici.
Mějte se pěkně.

3. 1. 2020

Dobrý den,
dnes večer se přišla mazlit i Ťapička. Vrněla a vypadala spokojeně. Snad už si opravdu zvykají oba na nový domov.

1. 1. 2020

Dobrý den,
posílám fotky Ťapíka. Ťapička se snaží každý den navázat kontakt, chodí se na mně koukat, zamňouká na mně, ale drží si pořád odstup. A pak odejde do skrýše pod postelí, kde oba tráví veškerý čas přes den. Ťapík byl ve skrýši celých pět dní a vylezl jen v noci. O kontakt se vůbec nesnažil. Čekala jsem teda, že to bude Ťapička, která se brzy nechá pohladit, ale Ťapík mně dnes večer překvapil. Přišel ke mně sám (bez Ťapičky), koukal na mně zkoumavě, po chvíli mě přišel prozkoumat blíž a otřel si ocásek o moje nohy. Nechala jsem mu očichat moje ruce a pak se nechal hladit a je to teda veliký mazel. Vrněl v kuse 10 minut. Nemohl se nabažit kontaktu. Pořád je vidět, že je obezřetný, ale už dnes ležel na zádech, převaloval se zleva doprava a moc si to užíval. Na Ťapičku jsem později volala, ale cítí se pod postelí zatím asi líp, tak ji nenutím vylézat. Dám zase brzo vědět, co nového.