Vzpomínáme

Cyrila zemřela


kočka, 3-5 let, KASTROVANÁ (ev. číslo 2020/04/10)

Kočičky Lejla a Cyrila se k nám dostaly od syna majitelky, která se v prosinci vytratila z místa bydliště, zajistila kočkám hlídání na cca 2 týdny a přestala se všemi komunikovat. Jelikož se o kočky již nemá kdo starat, umístil je syn majitelky k nám. Kočičky byly zvyklé žít v bytě, více informací o nich bohužel nemáme.

Cyrila je drobnější kočička, čistotná, nicméně se s námi nebaví a prská na nás. 

Více fotografií naleznete zde.

 

8. 6. 2020 - Cyrila začala zvracet, takže opět hned ráno na veterinu. Dostala kapačku, k již aplikovaným ATB byly přidány i kortikoidy. Dodělaly se testy na FIV, FeLV (negativní). Rozbor krve ukázal velkou anemii. Během dne se stav kočičky zhoršil natolik, že ani přes zahřívání nebyla schopná udržet teplotu, jen apaticky ležela a čekala až přijde její čas. Vzhledem k jejímu stavu bylo rozhodnuto o uspání, jelikož dle veterinárních prognóz by do druhého dne stejně nepřežila a umírala by pomalu a tak jak si nikdo nezaslouží.

4. 6. 2020 - Kočička byla propuštěna do domácího ošetřování, má na 14 dní ATB a musí být jen na měkké stravě.

2. 6. 2020 - Včera se nám Cyrila zdála nějaká divná, proto jsme ji dali od ostatních kočiček do izolace, abychom se přesvědčili jestli baští a vylučuje, jelikož u kočiček, které s námi nemluví je vždy dost těžké poznat problém, jelikož před námi nedělají nic, jen sedí a čučí :-( Dnes měla u tlamy krev, takže jsme mazali na veterinu, kde ji přispí a kouknou, kde je problém.
Cyrila měla velké boláky v puse i na jazyku, zřejmě se jedná o autoimunitní problém.

6. 5.2020 - Cyrila byla vykastrována.

29. 4. 2020 - Kočičky Lejla a Cyrila se k nám dostaly od syna majitelky, která se v prosinci vytratila z místa bydliště, zajistila kočkám hlídání na cca 2 týdny a přestala se všemi komunikovat. Jelikož se o kočky již nemá kdo starat, umístil je syn majitelky k nám. Kočičky byly zvyklé žít v bytě, více informací o nich bohužel nemáme.