Vzpomínáme

Hugo zemřel


trpasličí jezevčík, pes, 14let nožná i více, č. mikročipu 981000024831478

Hugo byl nalezen 9. 7. 2022 v Jindřichově Hradci. Vyhublý (3,9 kg), zablešený, se špatnou špinavou srstí a zkaženými zuby plnými zubního kamene a přerostlým špičákem, který mu již zdeformoval čumák.

Hugo je psí dědeček, je skromný, vděčný, větší část dne prospí. Jeho tělíčko již zažilo asi mnohé, takže se mu při chůzi občas podlomí nožka a jeho chůze je taková toporná, nicméně chodí s chutí a pokud u toho má psího parťáka, tak sebe veškerou energii, aby mu stačil :-) Venku si chodí, jak se mu chce. Na vodítku ho netrápíme, prostě ho hlídáme, aby se neztratil. 

Určitě by oplatil lásku nějakému opuštěnému třeba staršímu člověku. Snese se se všemi klidnými psy.

Více fotografií naleznete zde.

4. 9. 2022 - Po necelých 2 měsících nás včera opustil psí dědeček Hugýsek. Huga trápilo mnoho zdravotních problémů již od příjmu, ale zdálo se, že ještě pár měsíců vybojujeme. Bohužel i přes nasazení léků na srdíčko a přes plánovanou revizi stavu tlamičky (té se nedočkal), nás poměrně rychle opustil. Během posledních pár dnů se jeho stav horšil, k problémům s chůzí a srdcem se přidaly problémy s dýcháním a nechutenství. Zkusili jsme ještě poslední co šlo, odvotnit plíce, zkontrolovat krve, rentgeny a i sono, ale bohužel Hugo již odcházel na celé čáře. Zemřel v náručí dočasné pečovatelky, na kterou si za 2 měsíce krásně zvykl a usnul klidně. Snad jsme mu za ty 2 měsíce vynahradili předchozí nepéči jeho majitele, užíval si dostatek jídla, o čemž svědčí i skoro kilový příbytek na váze, pelíšku uvnitř a čmuchání psích zpráv.

4. 8. 2022 - Hugo byl dnes na sonu srdce a bude potřebovat brát 2 druhy léků. Až se zastabilizuje srdce, pokusíme se udělat něco s jeho šíleným chrupem :-)

19. 7. 2022 - Dnes nám byl Hugo oficiálně předat městem do péče.

9. 7. 2022 - V Jindřichově Hradci byl nalezen vyhublý (3,9 kg) jezevčík. Je zablešený, se špatnou špinavou srstí a zkaženými zuby plnými zubního kamene a přerostlým špičákem, který mu již zdeformoval čumák.